View Single Post
Old 24-11-2009, 01:43 AM   #74
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: kako stici do vrha???

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
@Jan - ja ti savetujem da iskesiras tih 400$ da ti covek uradi pa da cujes da li to vredi ili ne - bice to tvoje licno iskustvo koje ces platiti

Sto se tice mixanja u hiphopu ne kazem da nije bitno, ali vecina mojih omiljenih hop stvari je krs bar u pogledu sounda - znas i sam da to u hopu nikad nije bilo bitno - neka bude funky, soulful, ruff i roll i bice ok - u samoj sustini hop nije ni zamisljen da zvuci kao Celine Dion koja se producira u milionskom studiju. Ako pogledas komentare legendi hop produkcije svi i zameraju kako danasnja produkcije rap-a zvuci(Rakim, Hank Shocklee, itd) - i uvek biva tako - nesto, sto je krenulo iz undergrounda i skocilo na mainstream scenu menja svoju sustinu

Po meni, hop je davno rekao sta je imao, mada to ne znaci da nema prostora za dalje, nisam siguran za bolje..

poz

Pa i ja zameram kako zvuci! Nije "greety", a taj rep s 90-ih do kraja je imao taj greety sound, koji danas ne mozes da cujes nigde, mnogi jure taj sound ali ga ne mogu dobiti, svi ti kultni albumi su miksani na konzolama i miksali su ih pravi inzinjeri, i znali su kako treba da se napravi dobar dirty fat sound, u tome i jesta cela fora i draz, nije to bas tako laicki miksano...Ja recimo danas da odem kod nekog miksera u Srbiji i da mu trazim taj greety zvuk on nece umeti da mi ga napravi, tu ima mnogo uticaja i hardvera i svega blabla...Da ne duzim pricu vise, kapiram da se razumemo
Jan is offline   Reply With Quote