Quote:
Originally Posted by Everlast
@Jan - ja ti savetujem da iskesiras tih 400$ da ti covek uradi pa da cujes da li to vredi ili ne - bice to tvoje licno iskustvo koje ces platiti
Sto se tice mixanja u hiphopu ne kazem da nije bitno, ali vecina mojih omiljenih hop stvari je krs bar u pogledu sounda - znas i sam da to u hopu nikad nije bilo bitno - neka bude funky, soulful, ruff i roll i bice ok - u samoj sustini hop nije ni zamisljen da zvuci kao Celine Dion koja se producira u milionskom studiju. Ako pogledas komentare legendi hop produkcije svi i zameraju kako danasnja produkcije rap-a zvuci(Rakim, Hank Shocklee, itd) - i uvek biva tako - nesto, sto je krenulo iz undergrounda i skocilo na mainstream scenu menja svoju sustinu
Po meni, hop je davno rekao sta je imao, mada to ne znaci da nema prostora za dalje, nisam siguran za bolje..
poz
|
Pa i ja zameram kako zvuci! Nije "greety", a taj rep s 90-ih do kraja je imao taj greety sound, koji danas ne mozes da cujes nigde, mnogi jure taj sound ali ga ne mogu dobiti, svi ti kultni albumi su miksani na konzolama i miksali su ih pravi inzinjeri, i znali su kako treba da se napravi dobar dirty fat sound, u tome i jesta cela fora i draz, nije to bas tako laicki miksano...Ja recimo danas da odem kod nekog miksera u Srbiji i da mu trazim taj greety zvuk on nece umeti da mi ga napravi, tu ima mnogo uticaja i hardvera i svega blabla...Da ne duzim pricu vise, kapiram da se razumemo