Re: Sta se desava?
ja bih ostao na surovom zakonu ponude i potražnje. Muzika koju Borko svira, ovde više nikom nije interesantna. Uglavnom ne deci starijoj od 16 godina i to iz samo pojedinih beogradskih srednjih škola. Slična stvar je i sa Anom Popović, samo je starosna dob drugačija. To ne govori o njihovom kvalitetu kao instrumentalista, to ne umanjuje njihov uspeh po inostranstvu koji je donekle naravno preuveličan jer su "naši". Mislim, činjenica je da oni sviraju i da dobijaju i master classove i endorsmente, i eto, sve je to lepo, al šta sa tim? Ima još stotine naših muzičara koji su aktivni po svetu i sve to, i mislim da je cela priča sa nekim "nacionalnim" busanjem počevši od uspeha sportista koje svi negde doživljaju kao lične, potpuno iracionalna.
Da skratim, mislim da to što Borko nije dobio ni poziv sa festivale, ni izdavanje u Srbiji, nije oličenje bilo kakve kulturne politike. Daleko bilo da hvalim našu kulturnu politiku, ali ovde je ipak ćorak u pitanju . A i Ana kad se pojavi na VoxStocku, dođe par stotina ljudi i to je to.
|