View Single Post
Old 23-11-2009, 10:22 PM   #5
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Re: Koji su po vama naj vokal mikrofoni?

E svaka ti čast

!!!

Odavno nisam dobio iscrpniji odgovor. A i sve si u pravu.

Evo na primer svirao sam dugo na melodijinoj akustari staroj skoro 40 godina koja mi je bila inspirativna i mnogo draga pogotovo jer sam je nasledio od oca.

Medjutim zbog dotrajalosti zvuk se zamutio i mučio sam se dok pevam uz nju...jer se nekeko podudarala sa glasom...

I tako ugledao sam jedan Ovation koji mi se mnogo svideo i nisam se smirio dok ga nisam kupio...a potrefilo se da ima i baš taj zvuk koji sam želeo...i...kako da objasnim prosto sam progledao odkad sam prešao na tu gitaru....i što ti veliš inspiriše me da sviram i vežbam više no ikad...i nije mi žao ni dinara....jer me instrument tera da sviram a i propevao sam pored njega jer kad sviram gitara je gitara kao daima svoj frekventni rang a glas ostaje slobodan....jer meni je glas u basu dosta a ona ima recimo yvuk bogat visokim alikvotama...

Cenim da je takva situacija i sa mikrofonima ...mene Ametyst prosto inpiriše dizajnom a ako tako dobro i "svira" onda nemam dilemu...

e sad ovaj etno sam snimao sve sa mojom Rodom NT2A zabodenom u TC Konnekt 8 i u Presonus Firestudio evo ovde možeš da čuješ:

http://www.box.net/shared/5btl1ti5kk

Ovo je snimano u običnoj kućnoj sobi takodje i mixano u istoj sobi na Adam A7... tako da sam izvuko koliko sam mogao i umeo... dakle sve roda

Inače pesma je objavljena zimus u Rusiji ovakva kakva je ali bi trebalo da je remixujem pre nego ovde bude objavljivana...cenim da može da se smixa dosta bolje

e sad pazi meni Roda radi poso za ove stvari...

ali pre svega tražim mikrofon koji će najbolje izneti moj glas koji je prilično nezahvalan za usnimiti.....to pre svega kako bi bolje ispalo na tom solo projektu koji ću sam da otpevam....

Zbog toga bi i uzeo neki mik u klasi 1000e ... a koji će mi nadams e malo bolje raditi i za druge stvari...(kasnije bi kupio i bolji preamp)

E sad evo ovde demo jedne pesme pa možeš da čuješ kakav mi je glas...molim te poslušaj pa mi reci koji mik ceniš da bi legao?

evo:www.myspace.com/aleksandarmilutinovic

uzgred planiram da uradim i 5-6 absorbcionih panela u sobi tako da će uslovi snimanja biti znatno bolji

Srdačan pozdrav

Last edited by korenjak; 23-11-2009 at 10:26 PM.
korenjak is offline   Reply With Quote