View Single Post
Old 23-11-2009, 02:39 PM   #26
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Spectrasonic's Trilian

Quote:
Originally Posted by zmaj View Post
Pretpostavljam da je zato sto nisam Mandusic Vuk, ali s Trilogy - jem nikada nisam mogao da izadjem na kraj... jednostavno to nije zvuk bassa koji ja zelim. Nepokretljiv mi je, suvise "mudav"... bas ga ne volim. A ovo na demoima za Trilian je izgleda isto to sa milion varijacija i artikulacija... I dalje je jak dole, neprirodno utegnut... ne svidja mi se...
He, ja ne samo da nisam Mandu?ić Vuk, nego ni Trilogy nikada nisam probao Ali opet, snimao sam bas gitare. I nekako mi ruka uvek sama kretala ka low-mid parametru da skine 200-300Hz (zavisno od instrumenta i tonatileta, naravno). Dizajn instrumenta, ?ta li...? Mali rezonator koji treba da svira dublje nego ?to mo?e, pa to napravi lo? odnos harmonika (mislim na alikvote, ne na akordeone, jel' da)...

Ali mislim da se od svakog virtualnog instrumenta očekuje previ?e - oni slu?e da u?tede novac, i ni za ?ta vi?e. Tojest, ako pravi? muziku za neku TV seriju (film, ?tagod) va?nije ti je da mo?e? da uradi? promenu tempa za određenu scenu, nego da cima? basistu, gitaristu pijanistu i trubača da ti sviraju XYZ varijaciju na temu. I da ih plaća?. Za tu namenu - super je Trilian.

Naravno, mo?e i sam instrument da ti se dopadne ba? takav kakav jeste, pa da namerno koristi? sve njegove "nedostatke", to je stvar umetničke odluke

U svim drugim slučajevima - cima? ljude da ti sviraju. Nijedan zakon ne isključuje tu mogućnost

Pozdrav,

Vasa