Aco,druže,drži se onih tvojih raritetnih hand-made instrumenata,jer od kombinacija mikrofon-preamp-AD konverzija samo glava može da te zaboli....kao što Slowstar reče-stotine kombinacija...lični afiniteti....subjektivnost...objektivnost:confused :....ako ti je moja malenkost od ikakve pomoći,ono što bi bilo u nekom našem cenovnom rangu po pitanju odnosa cena/kvalitet/primenjivost u "gerilskim" uslovima je Rode K2(mislim da ga poseduju svi moji prijatelji koji se na iole pristojniji način bave snimanjem vokalnih sadržaja,a nisu bacili preterane pare....)...e,sad,preamp

neko voli Avalona,neko dbx......
ja sam,npr.bio zaintrigiran Earthworks mikrofonima male membrane (QTC serija...30,40 i 50)...štaviše,na oficijelnom sajtu kažu da interesentima šalju cd sa usnimcima njihovog mikrofona u kombinaciji sa njihovim preampima ZDT serije (1,2 i 4-kanalni)....i evo još nisam ništa dobio 3 meseca od kad sam im poslao mejl

a osim što ih koriste kao merne mikrofone ultra širokog spektra,tvrde da su podjednako dobri i u snimanju ostalih zvučnih sadržaja......
za DPA mikrofone (nekadašnji Bruel@Kjaer)sam se isto naslušao stvari u superlativu po pitanju tačnosti....ali nekad tačnost nije glavni kriterijum.....
jbg.duuu.uuga priča...
poz