View Single Post
Old 17-11-2009, 12:56 PM   #36
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

Default Re: kako stici do vrha???

Vrace, opet preterujes... Ne verujem da je u startu ove diskusije bilo ko pitao kako da postane Madona ili da zaradi brdo karamela, nego je pitao kako da dodje do trenutka da izdaje za vecu i ozbiljniju etiketu i kako da se probije kao dj.

Drugo, PRESTANI! da uporedjujes nekad i sad. To je proslo, igra se po novim pravilima, koja su kako i sam kazes sve losija i losija. Da sam u zlatna vremena izdao ovu plocu prodao bih izmedju 30-50hiljada 12'' sigurno. Sada sam prodao 1700 12'' sto se nijednom malom labelu nije desilo zadnjih 2godine, svi prodaju po 500-700 max. O net sales necu ni da pricam to je tek smehoteka jer kada ukucam moje ime na google prvo mi izadje 4linka za razne sherove.

Znaci da podvucemo tu nema para

Izlazi mi singl za Virgin, na ugovoru pise Virgin, a za sve ostalo dogovaram sa ljudima iz EMI jer je Virgin sada njihov. Od njih sam dobio isto smesne pare jer sam morao da cistim sempl itd. Nema neke vajde od izdavanja za major ovih dana, ali cu zato dobiti profi video, odlicnu promociju ww, a time mogu da dignem cenu mom djing-u. Poceo sam da putujem dosta i da zaradjujem prilicno finu lovu.

Sto se tice tvojih ortaka koji su bili "IN" pa sada nemaju posla, njihov osnovni problem je sto su furali samo jedan fazon koji se izlizao posle godinu dana. Ako nisu dj i ako ne rade puno za cas se izgubi pojam o tome sta je in i u kom pravcu treba ici. Ima dosta ljudi koji su opstali zadnjih 10godina, ali su se uvek menjali i pratili trendove. I da ne govorim da bar jednom nedeljno dobijam mail od tih divnih "starih" producenata da udjemo u neku saradnju ne bi li se povratili iz mrtvih jer su omirisali novi fazon. Uzas.

Moj trek su chartovali svi moguci poznati djejevi od tehno do megakomerc djejeva, bila je prva na nekim od najbitnijih radija na NZ, Majorci, Irskoj, Meksiku bez ikakve promocije, vrte je na bbc-u, ali jos ne komercijalni djejvi jer izdanje jos uvek nije zvanicno. Oko zvanicnih chartova cemo videti da li cu ubosti 7cu kada izadje "zvanicno" izdanje u januaru i puste video da se vrti. Za sada je jos 6ca na loto-u.

i da opet. MOZE da se napravi uspeh odavde, jako tesko, ali moze. Da nisam odavde verovatno bi uspeh bio veci, nikada nisam verovao da to ima veze sa zemljom porekla, ali zaista ima. Mi smo poslednja rupa na svirali i svako ce probati da te *ajebe od "divnih" ljudi sa zapada.

evo poslusaj ovde pesmu, mada sam je davno okacio vec ovde, ali naravno niko nije ni obratio paznju.

http://www.youtube.com/watch?v=WYEvaScl0t4

Last edited by Hollywood; 17-11-2009 at 12:59 PM.
Hollywood is offline   Reply With Quote