View Single Post
Old 17-11-2009, 10:50 AM   #34
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: kako stici do vrha???

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
do skoro smo se gadjali ovde na forumu kreativnoscu i dal ce to da se dobro uda tj proda a sad se gadjamo major lejblovima , nije li to napredak zoki ???? )))

btw drago mi je da su grmafondzije (namerno napisano) SA OVIH PROSTORA dospeli do njih ... bez obzira dal ce im biti ili ne pesma na mtv/kojijaznam chart najbitnije da su im se otvorila vrata a ti kao sto nabadas svima na nos a i sami smo svesni da ima nas milion , i taj uspeh znaci nesto ...
i meni je drago da se ":nasa rech" cuje preko...a to sa "otvaranjem vrata" - to jedno izdanje NIKOME NISTA NE ZNACI...!!

sve to iz dana u dan ima sve manje smisla! vreme se jako brzo izvuche, okrenes se oko sebe - gde si bio-nigde, sta si radio - nista?

Imam bar 3 primera oko sebe (ljudi koje poznajem i koji su radili u muzici vise nego ja...izdali vise ploca, prodali vise ploca, radili sa boljim artistima, uzimali vise para, dobijali nagrade...itd itd..i danas ga duvaju !!
Sva trojica su mladja od mene, u 30-im su...i bili su jako poznati.
Sad, od muzike - krpe kraj sa krajem....a ulozili su najbolje godine u to!
Njihov still vise nije aktuelan...

Vise nije merilo da ti ploca izadje na major labelu...EMI, Virgin, ko bilo..i oni hoce (ponekad) da odstampaju 2-3.000 CD-a..od toga nema vajde...

Jedno vreme su se radile kompilacije puno...neko kaze izdao sam plocu za major label - a ono neka dance kompilacija sa jos 43 pesme na njoj!!
Cak u velikom broju slucajeva, je neki manji label ali je ditribucija od major label-a...pa se to "kao racuna kao Major LAbel")

Verujte mi, nisam ja jedini koji misli i prica tako. Malte ne svaki muzicar / producent / DJ, provuce ovu pricu u nekom intervju-u ...ali prodje neprimeceno, jer svi citaoci / slusaoci misle kako ce oni to da "preskoce ili zaobidju, i kako to nema nista sa njima"...ima i te kako!

Od dance muzike moze da se prezivljava samo ako si i DJ (paznja - rekao sam prezivljava!!)...od ploca, remiksa i izdanja - mrka kapa!!!
A koliko dugo ce DJ gigovi biti aktuelni i za koliko novcanih jedinica...to se ne zna? 6 meseci, godinu..?

Muzika i sve oko nje se toliko promenilo u zadnjih par godina..i menja se jos uvek....cek, cek,...evo, ..dok ja ovo pisem jos malo se promenilo...(na gore)
DaBear is offline   Reply With Quote