View Single Post
Old 14-11-2009, 08:01 PM   #3
ssskansi
Member

Default Re: Izgradnja studija

Pa, nekako mi se čini da je dosta dobroga za akustiku donio Mijo Gladović sa svojim nacrtom plafona. U pitanju su dva nivoa plafona od 6 i 12 stupnjeva. Zavr?avaju poprečno na duguljastom tunelu obrađenom sa svih strana u rockwoolu(4,60mx0.50mx0.50m)omeđenim knaufom sa diht trakama. Tako se izbjeglo gubljenje prostora za bas trapove u samoj prostoriji- bas trap je veliki dio plafona. Vrlo inteligentno rije?enje. Velika stvar je i parket od egzotičnog drva(poprilično skup) koji definitvno daje lijepu rezonanciju cijeloj sobi. Prije je bio laminat, vjerujte, razlika je čujna itekako. U tako praznoj sobi prije apsorbera(antireverb tretman) nije bilo nikakvih ringova niti fluttera. Sad sam postavio apsorbere od auralex 60x60cm(8 komada) i dosta sam zadovoljan sa re?ijom. Jo? jedino mi ostaje pozadina re?ije/predsoblje koje je spojeno u open space sa re?ijom. Po?to jo? nije gotov sav namje?taj i ?ank, jo? neću ni?ta poduzimati po pitanju ak.tretmana dok ne sjedne namje?taj koji će biti sigurno dobar apsorber(tapecirani ?ank polukru?ni i veliki kauč). Sad je ta soba poprilično prazna pa se čuje njezin lagani odjek kad mixam na jačem volumenu. I taj problem je zasad lako rije?iv-mixam na ti?e. Ionako je to preciznije. Inače zadnji krug mixa radim na glasnoći razine ?apta. Raspalim samo kad treba impresionirati ekipu. Rade PMC-ji, mamicu im...

Anyway, kad sav namje?taj sjedne, vidjet ću ?to jo? treba od apsorbera i difuzora. Mislim da će biti minimalni zahvati jer soba frekvencijski ?tima. Samo pitanje koliko ostaviti reverba. Nisam ba? za total death room. Dapače, najlak?e radim kad je u studiju za samo nijansu mrtvije od normalnog prosječnog dnevnog boravka u stanu.
ssskansi is offline   Reply With Quote