Re: ADAM A7 tweeter
Ajde, da testiram malo svoju paranoju ovdje : ).
Uglavnom, imam A7-ice vec jedno godinu dana, savrseno sam zadovoljan, sjajno se prenose na druge sisteme, bassa je utegnut i nema ga previse, bas kako volim. Presao sam na njih sa zvucnika od stare linije i brzo se navikao i komotno radio na njima.
Zadnjih mjesec i pol sam imao problema s kompjuterom, a kasnije sam i poslovno izbivao od kuce neko vrijeme. Svo to vrijeme glazbu sam slusao na laptopu i onim njegovim pi?tavim integriranim zvucnicima na koje sam se je?io.
Nakon tih 5-6 tjedana, vratio sam se u 'studio', A7-ice su stajale tamo svo vrijeme, nitko ih nije ni taknuo, nista u sobi nije premjestano, kartica ista, sve isto. Problem? Sada prakticki cujem samo bass. Bass, bass i bass. Glas mi zvuci povuceno, odozada u mixu. Instrumenti, sner, cinele, sve je sporedno, pjesme su mi jedan veeeeeliki bass.
Nadam se da je to samo 'psihoakustika' u mojoj glavi i da se ponovo moram naviknut na to da cujem frekvencije ispod 500Hz : ), al me iz ciste paranoje zanimalo da nije mozda moguce da se nesta desilo tweeterima? Posto nista nije niti dirano u cijeloj toj prostoriji, najmanje sami monitori, jedino sto mi pada na pamet je neko talozenje prasine na tweeterima, al to mi je i samom nebulozno.
|