Re: dts problem 1212m
ne kazem da je sve bas sranje...
Od muzike u surroundu imam svega 10-ak komada. JMJarre - hitovi remiksovano za surround je LUDILO !! Ta muzika je stvorena za to...
Sto se tice filmova - svi Blockbusters su manje vise super...zadnji Batman, King Kong, itd, napr..jedan od super smiksanih surround filmova I Robot (gde sve vreme ima surround atmosfera, za razliku od mnogih filmova, gde samo svremena na vreme nesto sisne pozadi !!)
Za DVD je koriste drugi Dolby codec-i i NIKAD nije isto kao u bioskopu.
A (provereno) znam i video sam puno puta, da se za DVD rade novi miksevi, uglavnom sa MNOGO MANJIM surround efektima, jer masa ljudi i dalje ima kaka sisteme i lose namestene zvucnike. A za one koji imaju bolji sistem PONEKAD izbace DTS miks ili sta vec...
Jos uvek tu love u mutnom...prodaju nesto sto jos nije standardizovano, nikad nece sve da daju odmah, nego cede, izvlace pare itd...
Kad recimo, provedem vreme u studiju gde se miksa neki film, i posle vidim taj film na DVD-u...nema veze jedno sa drugim! od tad se vise ne lozim...
IAKO i sam imam solidan sistem kuci, i bavim se (svremena na vreme) instalacijom istih...
|