View Single Post
Old 04-11-2009, 08:33 AM   #8
Dirigent
Junior Member

Default Re: Opremanje studija: predlozi please

Pozdrav svima,

Beskrajno vam hvala na postovima kojima mi pomazete da se odlucim. Iskreno, nisam vičan toliko tehničkim trendovima i mogućnostima koje pojedine sprave nude, bez obzira što sam u poslednjih par meseci naučio prilično, i zato mi vaši saveti znače da bih potvrdio svoje razmišljanje. Pa ovako:

@Big Bockie: Jesam pitao za monitore, pošto nisam baš oduševljen Yamahama HS80 i ne znam da li da ih prodam i uložim u još neki bolji monitoring? Slušao sam istu stvar na nekim Adamima i, ispravite me ako grešim, ima razlike u kvalitetu. A posle sam čuo da Adam monitori važe za elitu.
Što se mikrofona tiče, još bih sačekao malo sa tim. Imam tog Senheisera 865 za tezge i on je kondenzator, pa bih za početak radio sa njim. Naravno, ako ostane parica, već sada bih uzeo nešto opako dobro.

@Awacs: Onyx mi se ne svidja u društvu ostalih.

Znači nakon vaših postova predlažu se sledeće konfiguracije:

Računar (Cubase) + RME800 + Mikrofon
Računar (Cubase) + RME800 + Zed16 ili Tascam
Računar (Cubase) + Zed16 ili Tascam 3200 + Mikrofon + eventualno UAD2.

Ja mislim da bih ja bio najsrećniji čovek na svetu, ako bih pazario drugu varijantu, mixetu. Ali da li je meni to neophodno za početak, s obzirom da mi u prvoj varijanti ostaje više para za neki dobar mikrofon? A opet, imam mikrofon i možda je bolje da bubnem lovu za Tascam 3200 i RME800? Stvarno sam sludjen.

Nije mi lako odlučiti se, jer nisam doživeo mogućnosti jednog i drugog setup-a, a relativno sam i nov u ovome svemu. Mogu li dobiti još koji predlog od forumaša?

Hvala svima, najjači ste

Last edited by Dirigent; 04-11-2009 at 08:36 AM.
Dirigent is offline   Reply With Quote