Re: samo za metalce
album nije sniman u mom studiju, sniman je u studiju Skalamerija od strane Bojana Lunga i Srdjana Zdravkovića. Snimano je preko divnog matorog Studiomastera i Digi002. Na bubnju kombinacija svega i svačega - AKGd112, sm57 doboš, timpani neki Audixovi clip-on mikrofoni, a overheadi Fostex, takođe ne znam model, nikad ga nisam video ranije a sasvim fino radi. Gitare su snimane 57icom na njihovom handmade pojačalu, pa posle kod mene u studiju reampovano na Laney MH100, takođe 57ica. Vokal je sniman kod mene preko MD441 i API 512c preampa (hvala Maxu!). Bass, linijski, Dibox pa u mixu tretiran svime i svačime. Ponajviše UAD pluginovima LA2A, Cambridge i Waves Rbassom. Od reverba korišćen Altiverb, UAD Plate 140 jaako mnogo i ponešto Sonnox Native Reverba (koji mi u zadnje vreme postaje sve omiljeniji!). Snimak je veoma prljav, organski i neispeglan, što je prvenstveno njihova želja, kad god bi nešto krenuo da picanim, oni bi se mrštili jako i tugovali uz rakiju. Al čini mi se da je produkcijski skroz u skladu sa samom muzikom i senzitivitetom koji su tražili. Jedan od najčudnijih radova meni do sada.
|