View Single Post
Old 29-10-2009, 03:18 PM   #7
DzoniPFC
Pro Member

Default Re: control room, dizajn, pomoc, fokus: apsorberi low mid, hvala!

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Ako si pratio strane forume sigurno si video da niko ili skoro niko ni ne pokusava da akusticki sredi prostor dimenzija kao sto je tvoj.Imas prolaz u drugu prostoriju?Jel to znaci da ce i zvuk da ide tamo i suprotno ili planiras to da zazidas?Prozor ti je na zadnjem zidu,nesimetrican,smetace difuzoru...Kada sa strane stavis apsorbere ostace ti jedva malo preko 2m sirine,neces moci ni da se mrdnes a fluter eho ce da kolje samo tako ako te zidove ne sredis propisno.Koliki ce tu da ti bude razmak izmedju zvucnika?...Visina prostorije je ok,duzina moze da prodje ali zbog sirine i tog prolaza i prozora ja tu nista ne bih ni dirao.Recording room ne planiras?Ako ti tu jos bane i pevac bice bas,bas guzvara a ako pevaca ne planiras onda je diskutabilno sta ces ti tu uopste da radis i da li ce se ulaganje isplatiti,a troskovi nikada nisu tako mali kao sto nam se u pocetku cini.Verujem da ce ovde da ti uslede saveti tipa "mobilni apsorberi" sto u sustini i jeste neko prelazno resenje kada je neodgovarajuca prostorija kao sto je tvoja u pitanju.Nije obeshrabrivanje sa moje strane vec samo poziv da realno sagledas situaciju,onda je lakse doneti neke odluke.Pozdrav
hahhhhh...
koliko sam primetio, vecina danas snima albume u spavacoj sobi a ti filozofiras da "stranci" nesredjuju manje prostorije ?! sumnjam da su svi sa gearslutz-a ulozili milione dolara u tretman sobe lol, osim ako zaista nije u pitanju neki ultra komercijalni studio... DIY rulez..
svaka prostorija se da srediti samo treba uloziti malo para, truda i vise maste jer sama muzika je najbitnija a ne dal' soba ima refleksije itd. . .
mnogooooo mastamo na forumima <--
DzoniPFC is offline   Reply With Quote