View Single Post
Old 27-10-2009, 10:11 PM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercij

Evo ti okvirni spisak opreme koje sam nakupio i zasad nemam računicu da idem dalje, a smatram da imam sve što mi je potrebno za rad.
Mackie Onyx 16 + fw option
RuDaw Pro (intel dualcore 6550 sa 2gb RAM-a, 2.5TB WD HDD, i radim na XP sa Steinberg platformama)
Mackie HR824 i Yamaha NS10m
RME FIREFACE 800 i M-Audio ProFire 2626
Uad 2 Duo, sa ozbiljnim paketom plugova
Yamaha REV7 oldschool hardwerski reverb

Mikrofoni - 6 x SM57 (za bubnjeve i pojačala)
2 x AKG C451
1 x AKG D112
Sennheiser MD441
Rode K2

Adam&Hall multicore kabl 24-4, 30m
Behringer 4ch pojačalo za slušalice (odvojena 4 mixa)
i od skora Behringer stage monitoring (2 x 400w!), za monitoring na Live snimanjima

uzeo sam i Extreme Isolation Ex-29 sluške za bubnjare i štagod kao i Radialov Pro-RMP re-amp box što je divna jedna stvar za snimanje gitara.

Sa obzirom na cene i obim posla, nemam mogućnosti da krenem u neke dalje nabavke, tipa ozbiljnog vokalnog preampa (što bih voleo i smatram da mi je potrebno), još jednog stereo para recimo AKG C414 i obavezno nekog jačeg 2kanalnog AD-DA konvertera. Ovo sa čim radim, mi zasad služi jako dobro, i verujem da je više do mog iskustva i pristupa, jer sam dobijao na mix snimke i iz dosta opremljenijih studija, gde im bog nije mogao pomoći.
Za sada sam batalio dalju nabavku opreme i više se fokusiram na sam enterijer studija (pre 10dana uradio kompletno novu ventilaciju od 400e) i akustičke elemente, jer me to sputava da i postojeći spisak opreme iskorišćavam u punom sjaju. I mislim da je u tome i ključ, i prava mera.
Arthur is offline   Reply With Quote