Mrzim ovo uhhhh ...al ajd.......jedno po jedno kad vec nisi citao sta sam rekao
Quote:
Originally Posted by RokStudio
a za savetodavca savet, bez zle namere: savetuj samo ako nešto znaš praktično, a ne teoretski.
|
Gde si video da sam nesto predlozio,savetovao,rekao da je najbolji nacin...????????
TI savetujes:
Quote:
Još jednom - uvek insistiraj da se šalje preko USPS
|
Quote:
Obavezno neka ti posalje preko USPS (drzavne postanske sluzbe), a ne preko UPS/Fedex ....
|
Quote:
a za savetodavca savet.... i.
|
a i ne pada mi na pamet da se pravim pametan i delim savete kad pare idu iz tudjeg dzepa a i kad je "zadnja stanica" pod znakom ?
Ako si citao (a izgleda nisi

)leeepo sam rekao:
Quote:
Originally Posted by player
Tips su uglavnom DO tamo,na zadnjoj stanici je sve moguce 
|
Napisao sam samo ono sto ZNAM iz svog licnog(prakticnog) iskustva,nije mi bas toliko dosadno pa da sedim i proucavam UPS/Fedex.
Jedino sto se moze nazvati "teorijom" je moja predpostavka da UPS/Fedex funkcionisu svuda isto osim ako tamo nije neki posebni UPS zato sam se i ogradio od te "zadnje stanice".
Quote:
Ne, fedex/ups ne radi ništa više, jeftinije, niti bolje od pošte, već samo dodaju tu stavku (špediterske usluge) kao nesto posebno što debelo naplate. Ni jedni ni drugi ne određuju koliko šta košta i kolika je carina, niti će carina biti niža zato što se šalje preko jednih ili
|
Nisam rekao ni da je bolje ni jeftinije ni da odredjuju carinu ni da ce biti niza vec:
Quote:
Originally Posted by player
... UPS/Fedex pripreme sve i serviraju carini tako da ovi ne moraju mnogo da biju glavu koliko sta kosta sto u neku ruku nije ni lose
|
Rekao sam da oni
pripreme papire za prelazak granice(sta je u paketu,koliko je vrednost....,zato i platis "onu" stavku-"
brokerage fee".
Koristim UPS/Fedex(u lokalu US-CA) ako ne cesce onda baar jednom u mesec-dva i uvek dobijem invoice(mogu i da ga uploadujem ovde ) koji je uradio
njihov broker gde su sve dazbine koje moraju da se plate.Takodje kad saljem skuplje stvari za Srbiju ne pada mi na pamet da tamo zaobidjem brokera(shiper,spediter...kako li se vec zove...) a koji uradi to isto-"ocisti papire" i preda sve carini(nikad nije bilo problema).Usput ....ako se koristi neka od UPS
Express usluga istina malo je skuplje ali brokerage fee se
ne placa(mozda je i to tamo drugacije)
Quote:
Tašnije, biće skuplja kad se ide preko fedex/ups jer se carini i poštarina njima
|
Kad god sam poslao odavde paket za S. "obicnom postom"(isto sto i USPS u Americi)(a bilo ih je bar 10-tak) i ako sam morao da stavim malo vecu vrednost posta je naplatila carinu i sve troskove sa
uracunatom postarinom(takodje mogu da uploadujem ovde priznanicu iz koje se moze videti)
Hvala na dobronamernom savetu ali sledeci put pre nego nekom prikacis etiketu savetodavca i udelis mu savet procitaj pazljivo sta je receno.
Uostalom ja shipping problema u pravcu Srbije nemam...verovatno zato sto sam dobro teoretski potkovan