View Single Post
Old 20-10-2009, 12:27 PM   #104
kejkz
banned

Default Re: Pozdravlja vas Steinberg!!!!

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ja licno ne opravdavam posedovanje piratskog softvera, ali u Srbiji gde je plata 200-250 E, gde je jako tesko ziveti od audio-dizajna (narocito ako ste privrzeni jednom nepopularnom muzickom pravcu, ako niste decenijama gradili svoje ime i postali jedini provereni) je nemoguce omoguciti sebi legalan softver.
Sa ovim se ne mogu sloziti, jer ima softvera koji nije skup kao Cubase, posao moze uraditi sa istim kvalitetom, a kosta npr ispod 50 e.
Mada mislim da nisi shvatio poentu mog posta: ja uopste ne napadam posedovanje, gomilanje i deljenje piratskog softvera, vec to izdizem na nivo CINJENICE! I to nema bas direktne korelacije samo sa ljudima koji se bave muzikom. Da nema te i takve piraterije i razmene muzike, ja bih sigurno ostao uskracen za sate i sate uzivanja u istoj.

Quote:
Mislim krajnja namera mi je bila da napisem ovo sve na threadu ali su me pojedini naterali, i Kejkz nemoj da se uvredis, nisam mislio da te napadnem, nego sam citirao samo sta si napisao, vezano za internet itd, u pravu si oko toga, davno sam prestao da skidam softver i banke semplova ko lud, mislim da svako preboli tu bolest
Ma nemam se sta ja vredjati, nisam se ni osetio napadnutim, samo pricamo. Ja cak ponajmanje govorim o nama i nasoj situaciji, posto kod nas internet koristi i dalje sacica ljudi. Za onoga ko se bavi muzikom toliki pristup kvalitetnom materijalu moze biti kontra produktivan, ali opet ne pricam o tome, nego o pirateriji kao takvoj.
kejkz is offline   Reply With Quote