Quote:
Originally Posted by RokStudio
Obavezno neka ti posalje preko USPS (drzavne postanske sluzbe), a ne preko UPS/Fedex jer ovi potonji kad stigne kod nas onda traze da im doplatis cca 100 evra zato sto za tebe predaju papire za carinu itd, a posta to ne radi.
|
...posta to ne radi ali zato to onda radi carinik

...pa ako je tog dana lose volje

,a UPS/Fedex pripreme sve i serviraju carini tako da ovi ne moraju mnogo da biju glavu koliko sta kosta sto u neku ruku nije ni lose
Quote:
Originally Posted by silicon science
Vidim da je (i pored tips od Playera) potrebno zabacit Grah (sulj'pa) pa videtji sta i kako te cheka kad "to" dodje na kapiju Srbije...
|
Tips su uglavnom DO tamo,na zadnjoj stanici je sve moguce

.Kad sam pre par godina dosao na ideju da tamo opremim svoj mali kutak prvo sto sam uradio je da sam pozvao carinu u BG i leeepo veoma ljubazno trazio nekog ko MOZE/ZNA da mi da informacije kolika je carina na uvoz muz. instrumenata.Dobio nekog lika(stvarno ljubaznog)...i on kaze..."aaaa ne znam koji je to tarifni br....koji je instrument u pitanju?"....ja ajd lupim mixer..."aaaa nema problema " kaze on..."slobodno posaljite"

....i tu se prica o konkretnim informacijama zavrsava

.Znam i ja da nema problema ali cifru nisam uspeo da saznam.
.....sorry svima za off al' setio se ovo i moooram da vam ispricam...
u isto neko vreme ove price gore malo pre novogodisnjih praznika posalo sam torbu(doduse jeste bila poveca) sa garderobom,poklonima za decu,prijatelje..sitnice.....djavo me terao da posaljem avionom da bi pre stiglo.....bilo je dosta stvari ali ne i neka ogromna vrednost(mozda $500-$600).....Prvi pokusaj da se podigne sa carine bezuspesan,ljudi koji su trebali da podignu (a 90km su od BG) vratili se kuci

..kazu "traze spisak stvari".Ok...ajd prisecaj se sta je sve bilo,napravili spisak-poslali.Otisli oni ponovo za BG(sa spiskom)-opet nista vratili se...Onda ja pozovem odavde carinu i kaze covek "puno stvari ima ...bla bla....mora da se carini"...ok nisam se bunio kazem(ljubazno) ocarinite i kraj....."ali ima puno stvari moramo da carinimo svaku stvar" ...opet carinik....ja opet ok nema problema-platicemo....a on ce na to-"a ko ce to da carini ima puno stvari"?!?!?!

...sve u krug...ili da se odreknemo stvari u korist drzave ili da se sve carini(ali ko ce to da radi

?!?!)..treci odlazak je isto bio neuspesan zbog parfema od $30 a koji tamo navodno kosta 100eu!!!....i kako to biva (nazalost) na kraju shuskaj,bushkaj,nadji vezu i podigni torbu......posle desetak dana i predjenih 300-400km....Otada ja vise volim "tips&trics.......
Udavio sam SORRY