View Single Post
Old 17-10-2009, 10:51 PM   #71
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Default Re: Kreativnost u danasnjoj muzici

Quote:
Originally Posted by GRDI View Post
Ovo sta si rekao je zbilja (bez uvrede) cista ne informiranost i ne poznavanje gramofona i njegovih mogucnosti...ako se ne varam od 90 i neke je gramofon proglasen instrumentom i turntableisti glazbenicima...stvar je poprilicno jednostavna...mjenjajuci brzinu povlacenja ploce na odredjenom dijelu pjesme ti zbilja mozes mjenjati ton i na taj nacim doslovno svirat...izvjezbat takvu tehniku ponekad je puno teze od vecine ostalih instrumenata...postoje bandovi koji su u to jos ukljucili i video...scratchaju koje kakve filmove i tako rade natjecanja..jedan uzme hendriksa drugi steve vai-a i onda rade battle, a pri tome mjenjaju njihove melodije svaki put imaju drugu temu...tipa superman protiv batmena itd......oprosti ali meni je to vise nego dovoljno da mogu rec da dj svira...
Pozovi tog Supermena i neka uhvati A-mol na gramofonu i javno priznajem da sam neobavesten... dal'ce sa desnom ili levom nije bitno

p.s. evo ja pokusavam vec pola sata i doso sam do G-dur... izgleda da je A-mol najtezi...

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote