Quote:
Originally Posted by pupavka
a to sto kazes da alikvoti nisu savrseni jesu ali mi zivimo u temperiranom sistemu i zato nisu savrseni sto je dobro jer inace ne bi bilo harmonskih zamjena i promjene iz tonalitet u tonalitet.............
|
Ba? tako. Otprilike zato Indusi nisu ni razvijali harmoniju...
Quote:
Originally Posted by pupavka
ovo pitanje sam bio postavi da bi pokusao sagledati neki novi temelj o masteringu jer po meni sam tonalitet odreduje da neke frekvencije izlecu u peek ......najcesce sam primjetio da merdijante tj. pararelni dur ili mol ovisi o tonalititetu ima tj. za primjer u c duru nota a ili u a molu nota f, imaju tendenciju da volumenski nadjacaju sve ostale frekvencije...............to sam primjetio i kod simfonijske glazbe (bavime se kompoziciom i orkestracijom i radim sa orkestrom) jer vec glazbenici znaju kad dolaze na odredeni stupanj u nekom tonalitetu da on ima i karakteristiku ne samo funkcijonalnosti nego i volumenske dominacije..............
|
Priznajem da nikada nisam radio mastering orkestarske muzike, ali pretpostavljam da je notch filter najva?nija alatka u tom poslu.
Evo jednog primera, koji dodu?e nema nikakve veze sa orkestarskom muzikom, ali ima neke (dodu?e daleke) veze sa temom:
Pozdrav,
Vasa