Re: Kreativnost u danasnjoj muzici
Kreativnost nije umrla jer to jednostavno umreti ne moze. Umrle su druge stvari... draz kad kupis plocu ili original disk pa trcis kuci da slusas. Draz kad kupis ili neko kupi novi synth pa jedva cekas da odes kod njega da vidis to cudo, draz kad ti neko pokaze neku foru u sviranju pa trcis kuci da vezbas. U danasnje vreme kol'ko vidim "svi znaju da sviraju... svi poznaju harmoniju... i svi su producenti".
Muzika se svela na tuc, tuc po 5 minuta i zvukove bacanje serpe i lonaca... pa onda ide dramska pauza pa opet udri... i eto ga hit. (House, Electro i tome slicni pravci...)
Svelo se i na to da neko recituje u pesmi i prica mi neku svoju pricu a matrica od 4 takta vrti iza (Rap... )
Ja sve to nikad nisam mogao da razumem...
Svelo se i na to da se kaze "veceras svira taj i taj DJ"... ljudi bre od kad to "Pustac ploca" svira...
...Mozda sam ovim nekom stao na zulj... ali drugari koji se nadjete prozvani Vi muzicari niste.