Originally Posted by kejkz
E pa to bi bio prevelik posao, ne bi sve stalo ni u jednu podeblju knjigu, cirka 1500 strana, klasican format, onaj fakultetski... debele korice jedino moguce, mora se kupiti, profesor obara za kopije.
Ali se moze svesti na 9 Sonickih Zapovesti:
1. Snimaj sto jace, lakse srce skace
2. Miksaj sto jace, mace kokodace
3. Masteruj dok miksas, sve lampice i limitere popali bez i da rade sta, bolje je. Veruj mi
4. Nemoj da kompresujes, ali ako vec kompresujes, kompresuj sve, bez respekta
5. Kompresuj, iako ne znas ni sta je kompresija, pa nek ide i u digitalno crveno, jebes to, rekao mi je drugar da je tako bolje, a i ja bolje cujem tako (video svojim ocima, bolje da nisam cuo)
6. Digitalno crveno je tvoj prijatelj, tamo "napolju" sve probija, mp3 je ionako sranje, moze i kod mene da probija, nisam ja najgori. A i ako probija jedno tri decibela, nema veze, tu je moj drugar iz Zapovesti 3... a sta je to dinamika?
7. Kada koristis eq, nije bitno da kanal bolje legne u pesmu, nego da se bolje cuje... pa da, najbitnije je da se dobro cuje na mojim zvucnicima, ostali su ionako sranje
8. Miksaj samo solo kanale, tako je bolje, bolje se cuje
9. Prostorne efekte koristi samo ako moras, a i nemoj, posto su svi sranje, sem onog... kako se zove... lexmarka, da
10. Miksdaun je bolji na boljoj karti, jer bolje cujem da sam lose uradio miks
eto vidis, a ovo je tek samo osnovnih 10... 9... Svetih pravila rada na digitalnim audio sistemima, bre...A tek sam dotakao vr' brega ledenoga
|