View Single Post
Old 11-10-2009, 12:02 PM   #9
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Default Re: Jedemo najmanje mesa u Evropi !!???

Quote:
Originally Posted by zmaj View Post
A ni ono sto u Evropi zovu meso ne bih mogao da nazovem mesom... sta prosecan taj "evropljanin" jede od mesa, mi to dajemo kerovima...
Nije bas tako. Na zalost tu ima dosta istine. Mi smo oduvek mislili kako se kod nas dobro (kvalitetno) jede, kako je nasa hrana zdrava, a na zapadu jedu smece. Bas je situacija obrnuta. U Francuskoj na primer nijedan farmer nesme da sam pravi otrov (specije) za prskanje biljaka od stetocina i za prehranjivanje, vec mu to u odredjenim ustanovama odrade strucnjaci da ne bi slucajno napravio pogresnu dozu. Takodje svako tretiranje biljaka bilo kakvim hemikalijama mora da se prijavi odredjenim institucijama koje to beleze i kazu kada je dosta. A kod nas....... svako prska sta hoce, kada hoce i koliko hoce. Niko to ne kontrolise i mozete zamisliti sta mi jedemo. Evo ja imam dosta poznanika koji se bave poljoprivredom i znam da su recimo krompir prskali i po 15 puta, jabuke takodje. Jedemo voce i povrce puno otrova, a izglede niko o tome ne misli. Ove godine su jednom velikom proizvodjacu jabuka iz ovih krajeva (Kac) Rusi vratili ogroman kontigent jabuka zbog ogromne kolicine pesticida u njima, a posle par dana su se te iste jabuke sa logoom tog proizvodjaca pojavile u nasim lokalnim prodavnicama.

Sa mesom je situacija bolja, ali kada vidim one prodavce na pijaci sto prodaju meso na +35...

Last edited by shigumicu; 11-10-2009 at 12:05 PM.
shigumicu is offline   Reply With Quote