View Single Post
Old 11-10-2009, 10:55 AM   #86
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Gde je granica neukusa u tekstovima pesama?

Quote:
Originally Posted by alek019 View Post
Pozdrav prijatelji, umalo pa da prodjem kao onaj "ipak se okreće".
Šalim se, zaista se slažem da da je tema važna, slažem se i da kod mene postoji bojazan od uticaja vulgarnosti, slažem se i da je jako dosadno nekad čak i konstruktivno se raspravljati ako su stavovi tvrdi i naizgled nepomirljivi.

Da li ovu temu okrenuti na šalu i komiku pa da bude veselo, neznam, možda može i to, zavisi od vas. Ako se ovde kaže da neukusa ima na sve strane a moje "teze" pogrešne, dajte da čujem ispravne (nemojte da se hvatamo samo za Pink, to ne gledam nit me interesuje i za to postoji daljinski upravljač, super sprava). Ima nas ovde priličan broj i nadam se (fatam se za slamku, kako bi vi rekli) da postoji neko ko se slaže samnom (donekle i odnekle). Možda ovo uspe da se pretvori u koristan tekst (bez onoga kom opanci a kom adidas). Dajte i da konkretizujemo "problem". Imamo jedno pesmu (evo, nisam stavio nevaodnike), tekst u njoj, koji u meni proizvede ovakvu reakciju. Imamo i objašnjenje teksta koliko se sećam, pa pročitasmo šta je pesnik hteo da kaže, Prosto pitanje, sažete li se sa tim, uvideste sami poruku, kako je vi doživeste (za mene znate). Možda mi pomognete da razumem šta je tu i zašto lepo, korisno, bezbedno...(mislim na tekst, bas i bubanj mi se svidjaju).
Odredjena doza vulgarnosti je potrebna, deci i odraslima... To je isto kao i antitela u organizmu, treba malo "prljavstine" da bi se prezivelo... Ne vidim apsolutno ikakav problem sa pomenutom pesmom Ovako se krece, a na kraju tunela cemo svi nositi maske na licima i boce sa kiseonikom (da se dishe samo ono sto treba, jel'te..)... Tvrdim da je ovo uber najmanji problem sa kojim se trebamo suochiti kao "odrasli ljudi" koji snose odgovornost za "ono sto cemo ostaviti sledecim generacijama"...
silicon science is offline   Reply With Quote