View Single Post
Old 09-10-2009, 11:53 PM   #22
slowstar
Pro Member

Default Re: Lexicon najavio Plugin reverb

Blago ovima "try before buy" eto im nove igracke sa kojom ne znaju sta ce da rade, kao i sa 90% ostalih "skupo placenih" softova. Iskreno, posto sam preslusao demoe u Tubeu, ne vidim nista sto ovaj plug moze da izvede sto moj Space Designer u Logicu ne moze...
Mada, iako nema neke logike u tome, moram da se slozim sa ponekim gornjim diskutantom da su PCM91, i jos vise 96 IMPRESIVNI komadi hardwarea, da ne pominjem 480, 960, ili cak 224, koji me je u svoje vreme oborio s' nogu. Pitanje? sta da ljudi koji imaju desetinu hardware sintova, semplera, drum boxova i slicne "gvozdjurije" rade sa soft reverbom? Da gledaju kako lepo izgleda GUI na apotekaru ili jabuci?
Kako bez mnogo budzevine da iz mog mixera posaljem send u soft reverb? (moze, ali razmislite o nacinu, nespretnosti, a o latenciji in/outa i da ne pricam...Hardware reverbi, barem u mom i jos mnogim slucajevima su NEOPHODNI, i bar za sada ne vidim kako ce bilo koji komp sa skupim, ili kradenim softom to moci adekvatno da zameni...Jeste, imao sam one "dzaba' reverbe od te firme, u vidu MPX 100, MPX 1, LXP 1, PCM 80, ali kada sam radio na PCM 91, 480, 960, ili cak 300, video sam sta znaci i kako zvuci DOBAR reverb...
Uostalom ako zelite da cujete kako ja zamisljam kako treba da zvuci "Large hall" oslusnite malo Vangelisa u filmu "Blade Runner" ili Columbo, ili neki od njegovih CDa...
Kako bi to on izveo sa soft reverbom, pa makar to bio i LEX?
Kao i neki drugi ljudi koji su veci "igraci" od mene i to neuporedivo, koriste tzv. "Ziv MIDI" sve do kraja mixa, prinudjeni su da koriste HARDWARE reverbe, a to mogu da budu samo dve firme, LEX, i DONEKLE TC (6000)
Ima tu i jos jedna opasnost:
Kod nas, tj. u nasim krajevima, odmah po pojavi ovog LEX plug-ina, javice se odmah "Narodne" verzije sa raznih torrenta i indexera, dokopace ga se ljudi koji (U velikoj vecini) i ne znaju cemu reverb moze da posluzi, i kako se koristi, pa ce biti nove provale neukusa, nadri-producenata, nadri-snimatelja, i nazovi kako hoces pojavnih oblika socijalnog "zagadjenja" - ispravite me ako nisam u pravu, pre ce biti da sam matori odrtaveli konzervativac, zar ne?

Last edited by slowstar; 09-10-2009 at 11:57 PM.
slowstar is offline   Reply With Quote