Ma... tema je toliko ispu?ena da je krajnje dosadno kuckati.
Čak i najzagri?eniji analogd?ije valjda kapiraju da je reverb mali računar u rack kutiji i reč "hardwareski" znači otprilike isto kao kada bi rekli za PC, Atari, Amigu, MAc, commodore 64, ZX Spectrum... hardwareski

Sad, ?to na nekog kutija ima dejstvo nalik dejstvu vijagre, to nije moj problem
Činjenica je da do relativno skoro nije bilo Bog zna kakvih soft reverba, ali to nije zato ?to npr. Bricasti pokreće ne znam kakav magičan CPU (Bricasti pokreću Analog Devices DSP čipovi.. ne znam sad tačno koji, ali maximum poput onih u Duende, UAD-2, Xite 1..., a verovatno i slabiji i stariji), već zato ?to je neko napisao njegove algorithme kako treba, a hardware je dovoljno dobar da to podr?i. Priča o AD/DA igra, ali čisto sumnjam da će neko ko kupi tig novog Lexa koristiti AD/DA sa integrisane zvučne karte za njega. Ukoliko imamo npr. TC M4000 i ve?emo ga digitalno, onda ni priča o AD/DA vi?e nije u opticaju. Trudim se da skratim post, a ima tu XY mogućih situacija. Ba? kao ?to će? i sa Lex 300, koji sam po sebi lepo svira, dobiti ?itinu od zvuka, ako ga analogno ve?e? na targičan mixer i tragične konvertore.
Poenta je da će taj Lex, ukoliko ga dobro odrade, raditi dobro, ako ga odrade lo?e, radiće lo?e

, a sve to nema veze sa tim staro bolje/novo ne valja itd...
Jedina merodavna stvar je sačekati taj novi Lexov plug, probati, poigrati se sa njim, pa onda iznositi zaključke...
Ako sam smorio sa ovim postom, molim moderatore da ga obri?u.
Aaaa??? Ja sam moderator? Dobro... ni?ta onda...