View Single Post
Old 09-10-2009, 08:53 AM   #24
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Remix kultura u nas ?

Quote:
Originally Posted by Flamez View Post
sve sto sam ja hteo da kazem je da je, bez obzira na raspolozivost materijala, sevdah imao dovoljno mesta da se UMETNICKI poigra sa pesmom. mi ovde, izvinite - greska, JA ovde nisam publika nego kriticar. i kod mene ne prolazi 'pali se masa'. ne kazem da je masa nebitna, daleko od toga, ali ako cemo da sagledamo nesto kao znalci, onda bi trebalo imati u vidu da je bootleg nula. bootleg moze da napravi svako ko ima, otprilike, acid ili sta ti ja znam. ok, kenjam i ja, ne moze svako, ali kapiram da je sevdah j.e.b.a.c. i kao takav mogao je mnogo bolje. sexy back cu da nakacim u nedelju (imam neka smaranja do nedelje) a tada cu, bogami, i koketu - cisto da dam to sto djape trazi - referentan argument. a sad me se okanite, bre, ljudi!

e, bre! no hard feelings, ljudi. primetio sam da se mnogo ljutite ovde na forumu. nikog ja ne omalovazavam, niti pljujem. jednostavno, volim da vidim da ljudi daju SVE od sebe, i to je to.
Krupne reci Flamez...

U 99% remiksa se ne trazi UMETNOST ! Nego da pesmu koja inace nije podobna za dance floor ili neki specificni dance floor - prilagodis sto bolje TRENUTNIM trendovima koji vladaju .

Doza do koje moze da se tera "neka svoja umetnost" je MAX 10% - jer ako mnogo odstupa od trenutnih tokova, mainstream klubovi i DJ-i koji rade u njima nece pustati...

Zaboravljas da je cela poenta pribliziti pesmu ljudima na podijumu !! Naterati ih da ostave pice / zensku / decka i pocnu da igraju !! Simple as that!

A "znalci" (?) su tu nebitni !!!

U mnogo slucajeva se pokazalo da ako se mnogo odstupi od originalnih akorda, na pr. pesma/remix IZGUBI mainstream appeal i onda - mrka kapa!
Koliko puta sam bio prisutan kad A&R osoba slusa remiks i kaze:
"it doesn't do anything for the song!! What's the point???"

Nije dovoljno samo nakenjati se u fazonu " ja mislim ovako treba..." fora je postaviti se na istu talasnu duzinu DJ-a, A&R ljudi, Disko kuce i pre svega publike koja treba da slusa i odreaguje / oceni kako taj remix radi.

Ima tu mnogo mnogo vise nego promeniti bubanj loop, staviti neke "zajebane" akorde i novi bas zvuk !!
DaBear is offline   Reply With Quote