View Single Post
Old 08-10-2009, 08:04 PM   #31
alek019
Senior Member

Default Re: Gde je granica neukusa u tekstovima pesama?

Evo opet ću se javiti. Da pojasnim svoje gledi?te. Imam dovoljno godina da nisam tipični posetilac ovog forum. Stariji sam verovatno od većine Vas ali ne toliko da mislite da sam zaboravio kako je to biti u va?im godinama. Ponavljam, ne smeta mi ?to se neko ovako izra?ava,već ?to je to dostupno ?irokoj publici, pa i onoj najmladjoj. Stariji (preko 18) mogu sami donositi zaključke i birati i donositi svoj lični sud, mladji ne, ni po zakonu to nesmeju da rade. Povodljivi su i kada ovako ne?to čuju a nema nikakav kritički osvrt na to, jednostavno se mo?e desiti da to prihvate, ?to se ne sme dozvoliti. Pa niko nije Bukovskog stavio u lektiru za osnovnu ?kolu, kada ga već pominjete.Niko ne umanjuje njegovo delo ali se zna kome je primereno.
Sa druge strane opravdanje da se nekim realizmom, jer rećićete svi tako govore, mo?e ovo dovesti u stanje kulturnog fenomena je KATASTROFA. Pa nije to tudji fenomen već Va?.

Ne do?ivljavajte ovo kao katastrofalnu kritiku od koje treba da se branite, treba samo da uočite meru i shodno tome prilagodite svoje izra?avanje u skladu sa ciljnom grupom i da vodite računa da je ne proma?ite.

Sa druge strane tretirati mene kao uljeza ovde jer imam malo vi?e godina je pogre?no. Da vas podsetim, proverite koliko su "mladi" recimo najbolji gitaristi dana?njice (da ih ne imenujem, znate o kome govorim). U ovom dobu (mom) nekada je povratak muzici samo razonoda (kao u mom slučaju) a nekada ćete sresti ljude koji tada po?ele da vas nečemu i nauče, usmere da ne pravite gre?ke koje su oni činili.

Kada bi se foruma?i malo anga?ovali verujem da bi dosta muzičara iz (za vas) stare garde bilo vi?e nego srećno da sa vama razmeni koju reč. Probajte, mo?da naučite ne?to ili čujete poneku korisnu reč, sugestiju, misao. Oni Vam sada nisu konkurencija, niti Vi njima pa mo?ete slobodno razgovarati.

Ja pogledao deo foruma "Ko je ko na rumskom" i iz tog razloga sam ovako reagovao, pa tamo se nisu predstavili balavci već formirane ličnosti, grupa veoma interesantnih muzičara. Zasmetalo mi je ?to oni ne reguju i bar da naglase ?ta je primereno i kome.

Po?to vidim da po posećenosti i iskazanom respektu prema recimo ANITI, ?ta mislite, ?ta bi ona na ovo rekla ili jo? bolje da li bi uop?te htela da povodom ove pesme ne?to da ka?e. Ako se ne oglasi to bi tek bilo pora?avajuće za Vas.
alek019 is offline   Reply With Quote