Quote:
Originally Posted by DADDY Z
Vaša razmišljanja na tu temu...
zašto remiksi nisu zaživeli na našim prostorima?...znam dosta likova (uključujući i moju malenkost) koji su već bili angažovani da remiksuju pesme...evo najnoviji primer je Sevdah baby-jev remiks "Kokete" koji trenutno trese densflorove u svim mainstrim kafićima i klubovima u Novom Sadu a bogami vrte ga i neki underground DJ-i....urađen na nivou čistog entuzijazma (niko čovu nije angažovao da to radi niti mu je plaćeno) a opet popularnost ove pesme tj. remiksa je neviđena...po meni bi samo na osnovu ovog rmx-a Srđan mogao da ubode par gigova,da ne preterujem sa nekim comeback-om..
Mislite li da popularni likovi na sceni nisu svesni snage dobrog remiksa ili ih jednostavno zabole za to.. 
|
ajde da pocnemo...lepa tema.
Prvo - kod nas je club kultura tek zazivela u zadnji par godina. Mislim, scena kao DJ-evi, velike zurke itd.
Na takvim mestima se vrte remiksi itd...
Drugi faktor je to sto se kod nas nikada nisu prodavali singlovi - a remix je "vezan" za singl (vinil, CD, itd..) jedno vreme su ovde izdavali singlove i sa po 6-8 remiksa !!!
e sad - i ovde se malte ne svelo sve na entuzijazam ! Pare su male, ima 100.000 remiksera koji se otimaju za mrvice i rok trajanja pesme / remiksa je svega par nedelja...
Ovde su disko kuce skapirale da remiks ne doprinosi puno originalnoj pesmi, a pogotovo ako se uzme u prilog da su jedno vreme top face naplacivale oko ?10.000 po remiksu...pa ako ima 2-3 onda je to puno para i nemoze nikada da se isplati od prodaje singla a kamoli zaradi nesto !!!
A da se uradi sve dobro - treba vremena.
A Srdjan...he he..vidjam ga ovde u Londonu - totalno je batalio muziku!!!!
(iako je dugo svirao i obisao svet sa Sisters of Mercy..!!)