View Single Post
Old 06-10-2009, 11:27 AM   #30
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Default Re: Soundless - kad smo bili klinci (da li ce nas tuziti?)

Ma kuzim ja da se tu radi o zezanju, i zapravo je to zezanje super! Nije nikakav problem. Samo daj malo stisni da iz tog zezanja ispadne sto kvalitetniji produkt. Nije bitno jel to za internu ekipu ili za milionske mase.
Meni se dogodilo nesto slicno. Taman kad sam bio tvojih godina (sad su mi 32, '77 godiste), stancao sam stvari na tjednoj bazi. Hip-hop je bio "the thing" u zagrebu, ja sam bio dio te ekipe koja je to gurala, bili smo ludi ludi ludi. I radili ko manijaci. Svasta je tu ispadalo. Onda su godine prosle i sad kad to slusam ne mogu vjerovat koliko je malo falilo da od tih pjesama napravimo stvarno dobre pjesme! Jebi ga, tad smo imali film u glavi "ma to je hip-hop, boli nas kurac" (sorry na psovanju, hehe). Imali smo neko svoje opravdanje zasto onih zadnjih 10% necemo uloziti u pjesmu. Danas kuzim da smo bili stvarno glupi. A isto mislim da je kolektivna glupost i nemar prema muzici koju smo svi mi stvarali tada dovela do toga da je taj zagrebacki hip-hop s druge polovine devedesetih brzo izgubio svoju naglo stecenu poziciju i otisao u neki fade out.

Ima nesto u muzici interesantno. Dosta puta je jako bitno imat stav u glavi "ma boli me k..." jer to dovede da se muzika mijenja i taj BMK-faktor dozvoli covjeku da napravi nesto novo, svjeze, gurne granicu. Ali isti taj BMK je jako opasan jer se lako izgube kriteriji onoga sto je odistinski dobro naspram onoga sto je dobro samo uskom krugu prijatelja.
Find your balance, my friend!
- -= - =- = - = - = - = - = - -

Last edited by Shot; 06-10-2009 at 11:29 AM.
Shot is offline   Reply With Quote