Quote:
Originally Posted by HeatMan
chekaj, ti bi dinamiku da dignesh sample rateom? ne kapiram..
|
govorim o jasnoci gornjeg dela spektra, cymbals i sl, takodje i reverbi Harmonici idu iznad 22k tako da visi sample rates pomazu(takodje da se izbegne i aliasing kojeg u analog nema), a sto se tice dinamike, prob ITB kod decay-a je uglavnom matematicka greska koja se javlja prilikom smanjivanja bit-ova(truncation, quantization distortion) i tu pomaze dithering koji bi trebao da se radi svakim gubitkom bit-a(interno) - u digital domenu, naravno. To je, koliko vidim, veliki prob ITB - samo menjanje gain-a uglavnom softverski nije dobro uradjeno
Generalno jasnoca prilikom rada ITB je jako dobra u highmids i krajnjem gornjem spektru, ja sam misljenja da je prednost analogije bas u lowmids i sub-u
Opet kazem, ne zastupam nit ITB nit OTB kad je sabiranje u pitanju, jednostavno ako se uporedjuje u tom domenu onda treba uporediti highend proizvode u digital i analog, a ne kartu od 200E sa Neve sabirnicom.

Postavljam sva ova pitanja da bi nesto i sam naucio..
Po nekoj definiciji digital sabiranje je superiornije od analog kad je u pitanju transparentnost, bar bi tako trebalo da bude...