View Single Post
Old 02-10-2009, 08:35 PM   #9
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Default Re: Kofer za klavijaturu...DIY

ok,hajde ovako ...

To o cemu pricas stoji,sve je kod nas preskupo,jer ga nema.Prosecan klavijaturista nema ni klavijaturu a da nije x5d,a kamoli pravljen kofer za nju itd...

Thoman radi porudzbine u stotinama i hiljadama komada,da ne kazemo stotinama hiljada i logicno da kod njega to toliko kosta.

Kod nas medjutim to nije slucaj.

Ja sam kofer za motifa xs 6,ako se dobro secam,pre godinu i po dana platio 220 eura.Doduse moja je racunica da 10% instrumenta nije puno,s obzirom da to stiti moju investiciju ,pa se to uklopilo savrseno u nju .

Drugar mi je pravio kofer za jednu klavijaturu ... odlicno je on to napravio,ali i dalje neuporedivo sa ovim da kazemo "fabricki" radjenima.

Sracunaj koliko ce te kostati samouklapajuce ivice (znaci gornja da ulazi potpuno u donju) pop nitne (nigde na koferu nemas srafove)drvo,rucke,podnozja/tockici i skapiraces racunicu u kojoj se bas i ne isplati praviti svoje (podrazumevam da taj stolar savrseno zna sta radi).A ako nemas ovakve ivice,onda ti instrument nije zasticen na kisi,jer voda ulazi u njega.

Da ne shvatis pogresno,slazem se sa tobom da je kod nas to dranje,ali isto tako ne mislim da sam (ili neki stolar) mozes uraditi nesto istog kvaliteta kao sto rade ljudi koji od toga zive.A tebi je to ipak bitno,to treba da stiti i cuva tvoj instrument.

Jos jedna napomena,vise ideja : a sta mislis o potpuno aluminijumskom koferu?Imam jedan takav,i moram priznati da je odlican,pa mozda cak i bolji od drvenog,i mislim da to vec neki ozbiljan majstor moze da uradi .
darkstar is offline   Reply With Quote