Slažem se s postovima iznad, i ako kreneš eksperimentirat s OS-ovima, pogubit ćeš masu vremena s tim (moguće da se na kraju vratiš opet na staro), treba radit muziku!
Win7 je i sad dostupan u beta verzijama, moraš samo malo potražit, praktički je i izašao već final release, samo službeno nije u prodaji. Službeno će biti u prodaji 22.10.2009 , a ovih mjesec dana ti nije problem pričekat
64 bitni OS, opet ima prednosti iako se radi sa 32 bitnim DAW-om, iz razloga što bilo što drugo upaljeno u sistemu neće gušiti DAW, nije više potrebna optimizacija windowsa, gašenje svega živog itd - radi radne memorije.
Vistu ti nebih nikako preporučio da instaliraš u kompjuter.
Isto tako,ako misliš raditi sa win7, imaš 64 bitnu verziju Cubase-a,ako radiš s time.
VST-i bi trebali raditi preko bit-bridgea, i eto to bi bilo to.
Govorim ti ovo jer sam ja pogubio mjesec dana bez veze sa setupiranjem MAC OSx, i napravio sam sve (na kraju još nisam jedino UAD uspio), isto Gigabyte EP45 , samo UD3R.
Na kraju sam shvatio da uopće ne želim raditi u tom okruženju ni u logicu, i da sam pogubio mjesec dana bez veze.
Jedna bitna stvar - NEKI DAW-OVI , KAO
REAPER , OMOGUĆUJU POKRETANJE PLUGINOVA KAO ZASEBNE PROCESE.
A to znači ako imate 64 bitni os, 2gb može vući samo DAW(što je dovoljno za glatki rad), a vst-a se onda može popaliti tolko dok se ne napuni svih 8gb rama.