Quote:
Originally Posted by NLP
... još da tretiraš (koliko ide) i druge kutove...
lepo napreduje 
absorberi prvih refleksija levo/ desno izgledaju da su previše pomaknuti ka prednjem zidu odnosno da li ti apsorberi sprečavaju odboje prvih refleksija... posebno frekvencije srednjih i viših koje omogučava leva i desna stijena kad sediš u sweet spotu ("igra sa zrcalima")?
|
aha! mislis da bi trebali bit na sredini izmedju mene i zvucnika?
pa, nece mi ih bit problem pomaknut jos malo prema naprid, ako mislis da treba?!
tretirao sam skoro sve kutove. neke sam za sad namjerno ostavio prazne da mi ostane prostora za difuzore ili/i target absorbere, ako ih bude trebalo stavit.
na straznjem zidu je trosjed, a do njega su 2 metra visoki cilindricni trapovi.
na gornjem kutu straznjeg zida nema nista!
na prednji zid sam odmah, kod uredjenja, ugradio trapove, ali ne znam na kojim frejfencijama sve to radi dok ne izmjerim.
gornje kuteve na bocnim zidovima sam takodjer tretirao.
poslikat cu da se vidi kad mi se napune baterije od aparata pa cu postavit slicice.
jebiga, sad bi sve sto sam ja napravio akusticar trebao dovest u red.
kad bi ti, nenade, mogao doc to bi bilo super.
virujen da ne bi bilo puno zajebancije, jer sam ja vec u startu bio postavio zvucnike u odlican polozaj i krivulja je bila prilicno ravna, samo je trebalo ubit reverbacije i to sam napravio sad, s absorberima, ali sam sigurno i poremetio krivulju.
zamolit cu jednog prijatelja, koji se bolje od mene razumije u zvuk (tu, na otoku, nemam bas veliki izbor strucnjaka), da mi sad napravi mjerenja.