View Single Post
Old 24-09-2009, 12:21 AM   #8
slowstar
Pro Member

Default Re: Korg M3 ili Fantom G

Quote:
Originally Posted by pecass View Post
Sta reci a ne zaplakati....
Da...Kao prvo, sto se brzine menjanja boja (patcheva) tice, Fantom G je neprevazidjen, bas zbog tih padova, koji se jednim pritiskom mogu pretvoriti u "digitron" tastaturu, kao sto neki kazu, i onda je veoma lako menjati boje, ma koliko bile "brojcano" udaljene, ali ima bar dve bolje fore:
Prva je tzv "Favorite" mode, gde se mogu pripremiti sve boje za live nastup, i dodeliti dugmicima ispod ekrana, i to u vise "banki", tako da je to jos lakse, a postoji i nacin da se promene patcheva DIREKTNO dodele na padove, ali da ne smaram, dakle NE MOZE BOLJE!
Sto se samog zvuka tice, mislim da nema poredjenja, specijalno kada se radi o "hleb i buter" soundovima, klaviri su zakon, gudaci jos veci zakon, rhodesi odlicni, hammondi kakvi god hoces, "analogne" sint farbe fenomenalne, bolje od nekih "virtuelno analognih" sintova koji su veoma fensi, narocito jedna nemacka firma, koju Fantom G jede zacdorucak, a uopste mu to nije namera ni namena (Roland je odlicna vakcina protiv raznih "virusa") Sto se M3 tice, to je zaista dobra sprava, veoma komplementarna sa Fantomom G, i ja licno bi rado na svirku nosio oba, u bas toj kombinaciji.
Kurzweil je masina koja takodje zasluzuje duzno postovanje, narocito PC3, ali pored odlicnih "basic" zvukova, ostatak i nije bas impresivan, a vide mu se i godine, i pored toga sto su ga "digli" na 128 voice, i ubacili dodatke kao standard (orchestral, VA1) Mislim da je tu doslo krajnje vreme za nekog ko bi radikalno promenio koncepciju, a i dizajn (displej je sraman u najmanju ruku) mada je solidnost izrade fantasticna - ocigledno neko dooobro nadzire kineze, koji su i tu ispali vredni. Dakle, trudeci se da ne budem pristrasan, ipak bi izabrao Fantom G7 ili 8 (stvar pristupa, i ruke)