Korg je oduvek bio siroviji od Yamahe i Rolanda, koji su opet bili suvise plasticni i usminkani, kao Diznijevi crtani filmovi, previse slatki
Ako je LIVE nastup u pitanju uvek sam bio za Korg-a iz razloga sto je siroviji i mnogo bolje izlazi u teskim uslovima exploatacije, na raznim ozvucenjima gde je punch i dinamka bitna, dok se u studiju to ne mora pokazati kao dobro...
Kao konkretan primer, u petoclanom bendu, gde mi je klavijatura sluzila za klavir, rhodes, stringse i poneki synth zvuk, klaviri su ubedljivo najbolje legli u ostru, dinamicki progresivnu i energicnu svirku sa Korg-a PA-50 koji se tada nasao tu negde... Isprva ismevan, a onda uporedjen sa M3 klavirima koji zvuce kao stari Casio (uz svo postovanje za Casio

), Fantomom koji na tiho radi, a u bilo kojim drugim uslovima gde se uduplana oktava u kontri i sub kontri ne cuje kao klavir, vec kao cembalo...
Sto se ticeefekata, oni su odlicni, oduvek su takvi, istina ne znam za to sto pominjes, to cu proveriti da cujem go sempl, ali skoro smo se igrali sa PA-800 i efektima, postovacu jednom neki snimak kako moze da zvuci ta igracka kad se iskoriste svi potencijali...