Thread: Moja tema
View Single Post
Old 20-09-2009, 10:38 PM   #6
kejkz
banned

Default Re: Moja tema

Ima dosta dobrih tekstova o sintezi zvuka. Taj koji sam ja napisao je ba? početnički, i pokriva samo razja?njenje pojmova, ali ne ulazi u detalje oko toga kako se koji zvuk mo?e programirati i kako se br?e i lak?e dolazi do rezultata, kao i neke "napredne" tehnike. Imao sam ideju da se serija pretvori u ne?to ozbiljnije, ali nije bilo dovoljne zainteresovanosti, te sam od toga odustao.

Sound on Sound magazin je imao odličnu seriju Synth Secrets, tako da je obavezno nađi na njihovom sajtu, odatle mo?e? dosta toga naučiti. Knjiga Programming Analogue synths od Howarda Scarr-a je takođe dobra referenca, iako se odnosi pre svega na Virus syntheve. A ako ti je cilja programiranje i "pravljenje" modularnih sintisajzera, onda je knjiga James-a J. Clarka Advanced Programming Techniques for Modular Synthesizers koju mo?e? naći na Nord sajtu pravi vodič. Ima jo? mnogo literature koja se bavi tematikom. Ja čak ovde kod sebe imam primerak knjige How to Make Noise od Simona Cann-a koja kroz soft synth primere podučava o sintezi i tehnikama, i prilično je dobra za početnike. Postoji i njena besplatna verzija na http://noisesculpture.com/htman.html
kejkz is offline   Reply With Quote