Quote:
Originally Posted by OFF
Jesi poredio mozda tvoj 610 sa Frankovim preampima? Meni takodje treba nesto sto je bitno drugacije od mojih trident preama (ti bese imas neki ATB?).... a ne mogu sad da se isprsim za npr great river ili neki neve fazon preampa.......
|
Jesam, uspoređivao sam ih!
FrankoPankov preamp jede malu djecu. Kratko i jasno. On apsolutno stoji uz bok UA 610, iako je drugacijeg karaktera. Njegovi preampi (barem ovaj dual kanal koji ja imam... DIY se mogu od primjerka do primjerka razlikovati) imaju sjajan i kristalno cist karakter. Oni su nekako manje kolorirani i nemaju taj zvuk "e vidi me imam muda!" nego rade dosta transparentnije. Na njima bass recimo ne zvuci tako masno kao na UA ali zato kroz UA ni za zivu glavu ne bi protjerao overhead od bubnja ili klasicnu gitaru, dok kroz FrankoPankove preampe to radim stalno. Dapace, jako mi je drago da bas imam tu kombinaciju jer jedan drugoga jako dobro nadopunjuju. Pokrivaju mi 99% situacija u kojima trebam lampaske preampe. Tako sto se mene tice vise ne trebam niti jedan lampaski preamp (ok, dobro, lazem... jednog dana V72...uf...)
Ja imam inace Tridenta T8-24 a ne Toft ATB. Ne volim njegove preampe na bubnju, ali sta je tu je... Super je za mix... za te pare nema boljeg!
Ali sad je jucer stigla jedna prinova - rackirani channel strip Studer 902 typeB. E to ce mi vjerovatno postati glavni tranzistorski preamp jer *ebe mamicu kako divno zvuci!