Quote:
Originally Posted by Shot
@Komplex - nema problema! nitko ti nije zamjerio! samo je trebalo brzo reagirati da drugi jos neiskusniji korisnici foruma ne uzmu tvoj post kao nesto ozbiljno... jer tako nastaju neznanja i mitovi... ne brini nista!
Sto se tice preampa... za tex vilera...
Neces pogrijesiti niti s jednim od ovih modela. Ipak se radi o high-end preampima.
Moje je iskustvo sa UA preampom koji je slican, ako ne i isti kao Solo 610 (imam naime 2-610 a to je isti preamp puta 2, sa high-low EQom) je da taj zvuk dugo volis i onda ti nakon nekog vremena pocne ici na nerve. Ako sve snimas na njega, onda pocinjes primjecivati u miksevima da ti se naslaguje ta tube saturacija. Jer jedna je stvar snimiti lead vokal i bass kroz njega a ostalo kroz neke druge preampe, ali ako slozis blokove vokala - njih recimo 15tak (harmonije u duplex-triplex kombinacijama npr) onda u miksu kasnije primjetis da se nesto dogodi na grupi takvih vokala negdje u donjem midlu. Takodjer, 610 ima taj neki svoj zvuk u najvisim frekvencijama. Stvarno zvuk s potpisom. Meni on predivno zvuci, ali opet ako se pretjera s brojem kanala u jednoj stvari usnimljenih preko njega onda to pocinje biti malo too-much. Ne znam kako bi ti to opisao. Gle, ni na koji nacin te ne zelim obeshrabrit. To je jeben preamp. Samo sad kad krenes raditi s njim moras od pocetka nauciti slagati gain-level kombinacije. Uvijek kreni tako da level dignes na otprilike 8 i onda podizes gain da dobijes zdrav signal, ako radis s vokalima. Tako dobivas najmanje koloracije signala. Obrnuto ti vrijedi za bass gitaru. Na bassu zvuci sjajno ako namjerno krenes farbati signal. Samo racunaj da ako pretjeras (gain do kraja a level jako nisko - oko 2-3) onda mozes previse izobliciti donji mid na basu i onda ga je tesko uvuci u mix. Basically... kupio si zvijer i sad ju moras nauciti ukrotit!
E da, jos nesto... pazi da ne nabijas u njega s visoko podignutim gainom glasne signale. Ja sam to napravio (kreten!) pa mi je uredno pregorila jedna lampa. Te lampe koje su oni unutra stavili su relativno skupe i tesko ih je nabavit. Meni je konkretno otisla GE JAN 6072A koja vani kosta oko 50 eura. Puno ako racunamo da ta specifikacija lampi kosta oko 20tak dolara. E a ovi su unutra strpali taj original iz 60tih i sad ce mene to sa postarinom izaci oko 75 eura. Puno...jbg...
|
pa volio bih poslje nabavit neki drugi preamp naprimjer neki bez lampe i kroz njega vozit back vokale ili recima el gitaru sa (sa shure57) tako da nije cijeli mix kroz solo610(ako njega uzmem) a jako mi se sviđa i ebony a3, samo niko ga ne spominje pa neznam jel ga pametno uzet..ali i got a hunch

inače, imam soudcraft m12 mixetu
http://www.soundcraft.com/products/product.aspx?pid=24
pa me zanima jel ona ok, da kroz nju snimam bubanj (sa dobrim mikrofonima naravno) bi li to bilo bolje nego direktno u project mix?
BTW, zna li itko išta o ovoj spravi?
DRAWMER 1960 Mic Pre/Vacuum Tube Compressor