Quote:
Originally Posted by puRe
Da, ali ima jedna veoma bitna stvar. EFiX samo olaksava proces instalacije tako da sa njim ne dobijas nikakve posebne mogucnosti. Pritom EFiX je baziran na prakticno ukradenom besplatnom kodu (procitaj malo vise o Chameleon bootloaderu koji radi manje-vise istu stvar). Ako su te komponente koje uzimas kompatibilne sa EFiX-om, onda su kompatibilne i sa Chameleonom i "free" nacinima instalacije.
|
Upravo tako. Ukoliko zeli da ustedi love, treba baciti pogled na Chameleon bootloader koji "glumi" EFI...
btw pure, kad si u BGu, da se vidimo (sutra recimo? , ako si tuj

) ...
Quote:
Originally Posted by kejkz
Za te pare, bolje kupi polovan Mac. Ako se bavis muzikom, ne postoji bolja investicija. Ustedeces vreme, a dobices to sto si trazio. Mada bolje prvo probaj kako to sve izgleda, da vidis da li ti mac os kao platforma odgovara.
|
On je naveo ukupno oko 260 eura. Zar za to moze da se nabavi polovan Mac i koji ?
No ako je mislio na 160 eura EFI + 260 eura za upgrade, to je gotovo onoliko koliko kosta ruDAW ONE (fali mu jos 80 eura), i vec moze da radi muziku kao da ima Mac Pro Quad.
Quote:
Originally Posted by shigumicu
Ja mislim da on omogucava da instaliras originalni os x, a ne neku od verzija za hackintosh.
|
Upravo to. ruDAWi su upravo kompatibini sa retail Leopard instalacijom, sto u kombinaciji sa metodom koju je razvio ruDAW tim, omogucava da na istim upgradeujete i OSX, ostali softver + hardver (kada to postane nephodno ili pozeljno) , i za to imate kakvu takvu podrsku...
Quote:
Originally Posted by Ficus
Btw morao bih u tom slucaju pola komponenti iz pc-a menjati...
|
Ako si zainteresovan za ruDAW mozes mi proslijediti spisak svoje konfiguracije na PM pa da vidimo mozemo li napraviti kakav "bezbolniji" upgrade (sigurno je da neke komponente mozemo iskoristiti, a ne moras ni kuciste mjenjati ukoliko ti nesto veca buka kompa ne smeta).