Quote:
Sto se tice daljine od mikrofona, sto blize to bolje
|
Generalno se uopste ne slazem sa ovom konstatacijom,no moja iskustva su drugacija i to ne znaci da Kravadinka nije u pravu, vec da ja imam drugacija iskustva.
Sto se tice kompresora,na vokalima se jako dobro cuje kad nesto ne valja,a kad je odlicno - onda je to "u redu"...
Dakle,nije sve jedno i isto! Moras koristiti najbolje ili medju najboljim plug-in-ovima za vokal. Na zalost VST,DX i to je veoma tesko slusati i razumeti,kada jednom sednes za UAD,ali dobro... Imas nekoliko dobrih (upotrebljivih) plagova,bar koje sam ja koristio,e sad,znam da uvek ima more svega drugog ali meni je radilo.
Dakle Waves sa onim G-bus kompresorom i Sonnox-ov EQ i Reverb... Nije los ni onaj URS bundle... "Mackie final mix" i danas koristim za na kraju celog snimka...
U ostalom,uzmi pa sam probaj,pa ces tako saznati sta tebi radi posao...
Citaj ovaj forum, ima gluposti a ima i dobrih stvari i treba biti svestan svega!
Pronadji ovde na "produkciji i tehnikama postprodukcije" ,okacio sam snimke sa kanalima za vezbanje,pa skini i isprobavaj plug-ove, imas ziv bubanj,vokal,gitare,etc...