Quote:
Originally Posted by 66musicman
@kejkz
Po tvom misljenju da li postoji neki audio interfejs sa karakteristikama Apogge duet ali potpuno kompatibilan sa Win, da je aggregate device, balansirani in-out i kvalitet AD-DA i predpojacala kao Apogge ?
|
Ne, koliko je meni poznato, ni po finalnoj izradi, ni po zvuku. Nešto najbliže po zvuku je upravo TC konnekt serija. Motu ima takođe dobre sprave, ali ne mogu se pohvaliti time da sam ih ikada koristio. Sve drugo je po kvalitetu nešto ispod. U pitanju jesu finese, i većini verovatno neće ni biti bitne, posebno u ovom cenovnom rangu, ali postoje. Sledeće što se kvalitetno može uzeti od dac-ova su tek u 700-1k+ e rangu, u vidu eksternih konvertera. Većina interfejsa može da se koristi kao aggregate device u OS X ( to u windowsu ništa ne znači) tako da je duet pre iznimka nego pravilo. Takođe, kao što sam i napomenuo, ne mora da znači da će vam se svideti zvuk Dueta, posebno ne na prvu loptu i sa materijalom koji poznajete, jer će odjednom isplivati mnoge stvari koje pre niste ni mogli čuti sa drugim konverterima. Ova sprava brutalno "kažnjava" bilo kakvu digitalnu distorziju i preteranu kompresiju, pošto se lepo čuje šta kompresori urade sa materijalom. To mnogima može smetati, pošto će ih terati da manje prže snimke, ili da koriste kvalitetnije kompresore i limitere.
Što se tiče balansiranih konekcija, one su bitne samo ako se razvlače dugi kablovi, i retko će u kućnim uslovima, za koje je ova sprava i namenjena, predstavljati problem. Konnekt uređaji su svi balansirani, recimo, što jeste prednost u studiju. Još jedna mana Konnekt sprava je što im je izrada nekada klimava, tako da neretko dolazi do otkazivanja potenciometara za Gain, recimo. To se doduše lako popravi, ali eto... Mislim da su noviji uređaji lišeni ovog problema, to se dešavalo samo sa starijim revizijama.