View Single Post
Old 12-09-2009, 12:59 PM   #36
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: FL Studio 9 Released!

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
@psionic

Moraću malo da budem picajzla, pa da te ispravim da Fruti, ako se dobro sjećam, prestaje da bude ritam mašina sa verzijom 4 - tada ubacaju piano roll i još ponešto...

Tačno je dosta toga što si naveo o manjkavosti frutijevog midija...samo..nije mi jasno kako si došao do zaključka da " ne stavlja midi tejk" tamo gdje ga snimiš..??!!! Pustiš song mod, snimaš midi tejk i on ti ga ubaci upravo tamo gdje si počeo da sviraš?! Nema šta da pomjeraš posle... Ispravi me ako te nisam dobro razumio...Ako si baš precizan svirač, možeš slobodno da sviraš paterne koji traju koliko i song koji si zamislio, upališ metronom i sviraš...u tome ne vidim problem!?
Pa dobro rekoh da me ispravite ako gresim...

Cekaj, znaci mozes da upalis midi rekord, odsviras nesto proizvoljne duzine i on napravi snimak midija koji traje koliko i treba tj koliko si i svirao? Ne cudi me da su tako nesto ubacili u novije frutije, samo kazem da kada sam ja radio na njemu toga nije bilo... E sad, kad bih ja snimao sebe, mozda bih i znao da unapred podesim duzinu paterna... Ali ovako, to mi je bilo tesko - do ludila.

Sto se kompatibilnosti tice, sve se vise razilaze programi u tome... Cubase 5 ne vidi battery 3, Dimension pro, Beatscape... Ko zna sta jos! Sonar ima problema sa nekim plagovima, sad vidim i fl... To je bolest generalno svih DAW programa, svako hoce svoj standard da nametne! Moram da se slozim sa Vaskom, sto se tice bilo koje vrste usnimavanja za fruti, mnogo je nezgodan. Ponavljam - stvar navike - jbg...