View Single Post
Old 12-09-2009, 12:43 PM   #35
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: FL Studio 9 Released!

@psionic

Moraću malo da budem picajzla, pa da te ispravim da Fruti, ako se dobro sjećam, prestaje da bude ritam mašina sa verzijom 4 - tada ubacaju piano roll i još ponešto...

Tačno je dosta toga što si naveo o manjkavosti frutijevog midija...samo..nije mi jasno kako si došao do zaključka da " ne stavlja midi tejk" tamo gdje ga snimiš..??!!! Pustiš song mod, snimaš midi tejk i on ti ga ubaci upravo tamo gdje si počeo da sviraš?! Nema šta da pomjeraš posle... Ispravi me ako te nisam dobro razumio...Ako si baš precizan svirač, možeš slobodno da sviraš paterne koji traju koliko i song koji si zamislio, upališ metronom i sviraš...u tome ne vidim problem!?

@vasko

Tačno je sve...pogotovo mu je odvratno snimanje wav-ova...samo što se tiče "sabirnice" - to su priče za malu đecu...podesi jednako isti materijal u bilo kom DAW-u i izrendaj ga u istom formatu i kvalitetu i biće isti...za mene su te razlike u "sabirnicama" halucinacije....možda ja ne čujem...ne znači da sam u pravu...al to je moj stav o tome..Veliki propust u frutiju je to što ako želiš da izrendaš wav trake - nudi ti se samo 16 i 32 i po defaultu ih renda stereo...eto koristim ga godinama, a još nisam uspio da nađem način da li može to da se promjeni da trake ne renda stereo , nego mono...već posle moram da ih konvertujem iz praktičnih razloga u 24 mono....

Još jedna velika mana frutija je nekompatibilnost koja se javlja sa određenim vst i vsti...dešava mi se da određeni projelat počinje da grebe i da šalje cpu na vrh, znam da to nije realno opterećenje...to se dešava kombinacijom određenih plaginova i odnosa bafera koliko sam ja uspio da shvatim...ne samo to...uopšte neki plaginovi ne rade dobro u frutiju...za spectrasonic je trebao patch koji reguliše da note posle rendanja ne budu van ritma...Sad mislim da se to rešava sa "use fixed size buffer", ali u ranijim verzijama nije ni to pomagalo...

Međutim, sve to po strani...komociju koju meni pruža FL ja ne bih mjenjao!
balthazaar is offline   Reply With Quote