View Single Post
Old 10-09-2009, 02:44 PM   #7
alen
VIP Member

alen's Avatar

Default Re: mikseta i cubase

Quote:
Originally Posted by zoolander View Post
Da ne otvaram novi thread, dal postoji razlika ako npr. 16 kanala rutiram na analogne izlaze i napravim mixdown ili ako kanale pošaljem na grupu, a grupu rutiram na analogni izlaz pa napravim mixdown?
Mislim da je svakako bolje da kanale analogno saberes.
Evo sta sam ja skontao informisuci se po netu.Na 44.1 i 48Khz Zed preko fireware-a u DAW salje 16 mono kanala plus dva kanala(L-R) sa mastera plus osam kanala sa ADAT ulaza, ukupno 26 kanala na 44.1 ili 48 Khz,na vecem samplerate-u nema ADAT-a i 2 kanala mastera,samo 16 mono kanala(88.2 i 96Khz).

Znaci,ti bi mogao da iz DAW-a izadjes na mixer sa 16 kanala na 44.1 ili 48Khz,analogno ih saberes i master out preko fireware-a digitalno vratis u DAW.Pri tome biras dali ce regleri na mixeru raditi standardno(kao na svakom analognom mixeru) ili ces ih koristiti kao midi kontroler mixera sequencera kojeg vec koristis(tad se analogni nivo svakog kanala na Zed-u prebacuje na 'Unity' nivo a nivo kanala odredjuje mixer sequencera) ,pa mozes da snimas i automatizaciju i sacuvas recall.

U Cubase-u u connection panelu bi trebao napraviti stereo in kojem dodelis kanale 17 i 18 sa Zeda,koji su kanali master mix-a.

Inace zaljubio sam se u taj mixer,planiramo ga u skorije vreme pribaviti.Po netu kruze glasine da je u razvoju i stariji brat sa 24 kanala i jos sto sta.

Last edited by alen; 10-09-2009 at 03:00 PM.
alen is offline   Reply With Quote