pa jes vala, tako je, imamo vec nesto slicno.
Ja mogu jedino dodati da ustvari svaki audio interfejs (cini mi se da ovaj izraz preciznije opisuje uredjaje koji se koriste, zato sto je onda u njega moguce ukljuciti i one koji ne dolaze u internom obliku kao PCI ili PCI e karte, nego i kao Firewire i USB sprave) obezbedjuje pre svega vezu izmedju analognog (onog sto cujemo) i digitalnog (kada se ono sto cujemo prebacuje u podatke svarljive kompjuterima). Dodatna funkcionalnost se pre svega ogleda u nameni same sprave. Recimo, neke su vrlo jednostavne i obezbedjuju samo par analognih ulaza i izlaza, neke ih imaju vise, neke pak imaju i Midi ulaze/izlaze, ili digitalne I/O za spajanje sa ostalim uredjajima koji se mogu naci u "studiju". Na naprednijima je moguca konverzija u realnom vremenu iz analognog u digitalan signal medju spravama itd. Ali, ovo je samo grebanje povrsine sa onim sto pojedine profesionalne sprave nude.
A sa same softverske strane je tek prica komplikovana...Neke vec dolaze sa softverom, pored osnovnih drajvera (poseban softver za komunikaciju izmedju OS-a i hardvera) i svaki ima nesto svoje... eh, mnogo toga ima, ne moze se lako navesti sve. Svako moze opisati svoja iskustva sa pojedinim delovima opreme, i to je to.
Da, samo da dodam da su review-i opreme nekada napisani suvise brzopleto (a to znam iz svog iskustva, jerbo sam ih pisao) zato sto da bi se neko parce opreme realno sagledalo, potrebno je ipak odredjeno vreme, koje je retko na raspolaganju. Zato iskustva korisnika mislim da su dragocenija od bilo kog review-a.
|