View Single Post
Old 29-08-2009, 12:48 AM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: pitanje za znalce.. help!

Quote:
Originally Posted by Reinhardt View Post
ne znam.. nekako si mislim da baš u današnje vrijeme malih studija/režija,
materijali, konstrukcija i akustički tretman dolaze do velikog značaja,
jer ne postoji prostor,safe zone,za skriti se od neželjenih pojava (i EM i akustičkih)
Moj utisak je suprotan. Bas naprotiv, tehnika u muzickoj produkciji je sve vise relativizovana, obezvredjena i svedena na apsurd. Tom trendu znacajno doprinose razna "imena" koja obozavaju da prikazu na slikama, kako su oni toliko talentovani da umeju da "voze cak i zatvorenih ociju" iako je vecina dobar deo zivota provela po vrhunskim studijima, sa vrhunskim slusanjem, vrhunskom akustikom i tehnikom, sto gomila gledalaca i citalaca nikada u zivotu nece moci sebi da obezbedi.... A i takvi veliki i vrhunski studiji propadaju finansijski... te gde je tu napredak?

Danas preovladjuju nalickani (premaleni) prostori sa nikakvim ili malim akustickim tretmanom, uglavnom odlicno, cak perfektno uradjenim enterijerom, da "lichi" na "pravi" studio... a pri tom je SVE spremno za nestajanje preko noci bez velikih materijalnih gubitaka, ako nesto krene po zlu... sprave se prodaju, a enterijer se baci u kontejner jer ionako ne kosta puno.

No mozda ja gledam iz pogresnog ugla.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote