View Single Post
Old 26-08-2009, 09:11 PM   #193
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Poslusaj i ti ovo ...cisto da imas ideju...
Quote:
1. bubnjevi - dodao sam plate na overhedove da bih dobio sto kristalniji" zvuk cinela i malo im pomogao da vise zvone.
Ovo se ne radi sa reverbom, vec sa kompresijom i EQ,ali pazljivo. Nije greska da se koristi verb za overe,ali za poboljsanje ili naglasavanje room efekta i ukupnog zvuka boobnja. Kristal? To je bila bronza...

Quote:
Sve vreme mi je u glavi bila zelja da ovo nekako izvucem iz te "live snimak" atmosfere
Zasto naopako? Pa jeste live,sto gubis vreme kad je sve u overima, a oni nose ceo snimak...

Quote:
3. klavir - totalni pakao! ... ili je do klipovanja pri usnimavanju ili je ta zvucna bas bezveze ...
Moguce da ima koji klipic,ali nije konstantno u klipu.. Kartica jeste dosta skromna...:~(
Predlazem da nista ne drndas,namesti pan gde zelis,EQ minimalan (dakle za ekvivalizaciju - izjednacavanje, a ne pravljenje drugog instrumenta) i lepo uvuci u snimak.

Uopste,svi popale trake, i 'ajmo,lopatu i tovari plug-ove...
Cekaj,polako,samo po eq na kanal i sastavljaj zvucnu sliku! Kad tako dodjes do kraja ideja,onda kompresor (ovde u prvom slucaju na duvace), pa dalje redom,sto manje i samo po potrebi... Tek na kraju neki kratak club ambience a ne sekund i po plate,pa na overe,pa slusas koliko je to dodalo rev-a na sve ostalo,samo ti overi... Pa po malkice ako kud-gde-god zafali... I usput jos domincavanja slike i tako redom... Tek na kraju ako u opste treba ,ja licno mislim ne,ali,rekoh, pravila nema,moze "brucibel" nekog plate-a na duvace...

ko jos hoce kanale - evo ih ovde

Last edited by Bockie; 27-08-2009 at 01:52 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote