Quote:
Originally Posted by boggy
Par presedana ne treba da znaci da to treba savetovati svima okolo... moja iskustva sa subwooferom su suprotna, sto prakticna sto teoretska... isto tako vrlo je relativno sta tebi dobro radi a sta drugome... to je subjektivno i relativno (cuo si da je bolje nego u uslovima koje ti sad imas).
Ono sto sam ja hteo da iznesem je SAVET za sto veci broj citalaca ovog Foruma, a ne VERU u to da ipak ponegde moze i subwoofer (u sta ja ne VERUJEM)... svestan si i sam da jedinstven konkretan slucaj ne moze biti savet za Forum... generalno subwoofer donosi vise stete nego koristi... barem onima kojima monitori sluze da zarade za lebac. Ko to radi iz hobija... njemu je svejedno.
pozdrav
bogi
|
Uz duzno postofvanje prema znanju i iskustvu, ali zar nije i savet da sub wufer
NE MOZE dobro svirati u netretiranoj prostoriji isto toliko losh savet kao i moj... Ipak verijem vishe svojim ushima nego tebi, sorry... Upravo ti moji presedani ti i ne daju pravo da tvrdis nesto zasigurno, zar ne? Neko ce to uzeti zdravo za gotovo verujuci tebi kao choveku sa reputacijom i znanjem (koje nisi stekao tek tako vec radom i radom i radom...) Od tebe kao struchnjaka ipak ochekujem da kazes: ljudi verujte svojim ushima, akustika nije bas chista matematika pa da se sve vec unapred zna, i ne moze se sve predvideti... Nisam dao savet da to mora dobro raditi, vec savet iz iskustvao tj. chuo i video.. Svaka prostorija je drugachija i kod nekoga moze biti horor od situacije ako kupi wofer, a kod nekoga ce raditi dobro (ponavljam bez bas trapova i ostalog)... Poenta je da nije pravilo da ce loshe zvuchati i to je fakat, ima jos primera sa prostorijama od 5 m2 i KRK 8 i zvuchi bolje nego chak i u studijima koji su tretirani akustichki.. Ovaj primer je soba kod Mike Tehnike, i neko reche da osmice u malim prostorijama prave sranja.. E pa to nije tachno drugari... S tim sto iza ledja u toj sobi kod Mike stoji najobichniji ormar dubine pola metra...
Ne pokusavam sad da bilo koga ubedim u bilo sta, zelim samo da kazem da sam chuo i video to sto sam i rekao, pa sad nek ispadne da sam lud i glup, nije mi bitno...
Nadam se da ne zvuchim kao da se nerviram i da zelim raspravu, mislim da je super o ovome raspravljati, svakako sam od Boggyja nauchio vishe sto cu od bilo koga sto se tiche ovih stvari... I iskreno sam zahvalan na nesebichnom deljenju znanja, mozemo samo da budemo zahvalni... Samo iznosim moja razmisljanja za koja smatram da nisu potpuno netachna...
Boggy, kazi mi da je sve u redu