View Single Post
Old 20-08-2009, 01:52 PM   #84
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Default Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
p.s. ili ako je to stvarno preskupo, onda odustani od te prostorije i nadji bolju.

Pa zna? da sam napomenuo kako bolju prostoriju nemam, a ?to se tiče vode, nije da slapovi teku u podrumu! Samo na nekim mjestima curi! Mjerio sam relativnu vla?nost (sa profesionalnim ELCO aparatom, na velikodu?nu posudbu moje firme ) poslije OBILNE ki?e i ona iznosi svega 2-3 % vi?e (točnije 71%) nego u prostijama kojim ?ivim (iznad podruma ), zidovi su potpuno suhi, sem 2-3 cm na dva zida na podu (i to samo na nekim mjestima) .... a već napravljeni kanal vodi do spomenute rupe. Kao ?to već sigurno zna?, bilo kakva fiksna hidroizolazija na zidove iznutra bi vodila do kapilarne vlage koja bi kad-tad izbila negdje po istim, samo vi?e po zidu, pa bi se onda cijedila i cijeli zid bi oti?ao kvragu ... Kada bi se upu?tao u otkopavanje kuće, onda bi i punicu primio za gu?u te otkopao i koji metar podruma da dobim na visini ... A to mi je sve way too much $$$$ s obzirom da bi mogao za dvije god da letim van (nadam se da se to neće dogoditi ...

Čepastu foliju bih na preklopima od 10-15 cm "lijepio" sa crnim Sikovim silikonom (ali ne sanitarnim, već za vanjske primjene, cca 10 eura po tubi), pa kako sam spomenuo, onda stavio hidroizolacijski nivelit (dodatno pojačani ... hvala bogu pa radim u kemijskoj industriji, te mi je takav materijal dostupan ... ), pa fini hiddroizolacijski nivelit, pa jo? to prema?em sa impregnacijom koja stvara tanki plastični film, onda Armaflex i OSB ...

Zar stvarno misli? da to nebi zadovoljavalo ???

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote