View Single Post
Old 17-08-2009, 01:53 PM   #10
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: Best buy vokalni mikrofon-cijena optimalno do 500, max 600 eura

Quote:
Originally Posted by Reinhardt View Post
hm..
tampa košta 3 puta više od DMP3 (od istog proizvodjača) a potpuno ista pre sekcija. ostalo nebi ni u ludilu koristio.

ma 5 cent

btw, pogledaj
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24114

Nigdje nisam ni vidio ni čuo da se radi o istoj preamp sekciji.
DMP3 je dvokanalno predpojačalo nekoliko puta manje cijene.

Čak su i osnovne zvučne specifikacije različite, izuzevši ostale dodatne opcije na tampi, poput biranja ulazne impedancije, +/- 20 db padova itd.

Također, predpojačalo na TAMPI je 'obojano' THA tehnologijom, koju je M-audio htio progurati tad... nekakva simulacija lampi koja na određen način saturira signal i ne može se uključiti ili isključiti... to je osnovna inovacija na Tampi koja je bila glavna u promociji proizvoda...

Ne kažem da je nešto bolje ili gore već da se meni sviđa zvuk tampe a i nešto bolje nemam na raspolaganju... što je bolje nego da mi se ne sviđa...

No, sve je to nebitno i odvest će raspravu u drugom smjeru.

Problem nije u predpojačalu, jer sve snimke rode nt-1a koje sam slušao, imaju isti taj karakter koji meni ne odgovara za ovaj vokal...

Imaš li kakva iskustva sa rode k2 ili ntk mikrofonima? Nabavljivi su kod nas, a spadaju tu negdje u cjenovni rang.

Za 500-600 eura, može biti i polovni mikrofon, ali nema baš mikrofona po domaćim oglasima pretjerano...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 17-08-2009 at 02:56 PM.
MD is offline   Reply With Quote